Anne Sütünü Azaltan Besin ve Bitkiler

Yıldız Eryıldız




Daha çok anne sütünü artıran besinler sorulmaktadır. Anne sütünü artıran besinler kadar, anne sütünü azaltan besin ve bitkiler olduğunu hiç düşündünüz mü? Bu konu da yaptığı araştırmalarla bütün Türkiye’nin takdirini toplamış. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu anne sütünü azaltan besinler ve bitkiler hakkında bilgiler vermektedir. Diyanet Tv’de çıktığı bir programda, anneler için verdiği bilgiler çok önemlidir:” Siz ne yiyorsanız bebekte ondan nasipleniyor, siz acı, baharat yerseniz bebek yanıyor, anne sütünden onu alıyor, huzursuz oluyor, baharatlı, acı yemeyin. “ demektedir.

Anne sütünü azaltan besin ve bitkilerin genel olarak tarifini yaparsak “Salamura, aşırı tuzlu bütün besinler anne sütünü azaltır.” Annelerin dikkat etmesi gereken erken dönemde sütlerinin azalmasına neden olabilecek bu besin ve bitkileri tüketmemeleri gerekmektedir. Anne sütünü azaltacak bu besin ve bitkilerin en önemlileri şunlardır; Nane, maydonoz, nişasta unu, adaçayı, arpa ve arpa unundan yapılmış besinler, şalgam, mısır, salamurası yapılmış besinler, turşusu yapılmış besinler, sirke ve limon suyunun fazlaca kullanılmasıdır. Tekrar edelim önemli çünkü aşırı tuz tüketimi de anne sütünü azaltır.


Adaçayı içme alışkanlığı olanlar, bundan bebekleri için vazgeçmek durumunda kalacaklardır. Nane de Anadolu da çorbalara çok fazlaca kullanılır. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sofralarda yeşillik olarak tüketilen naneyi emziren annelerin tüketmemelerini öneririm. Emziren annelerin bebeklerinin daha çok anne sütünden faydalanabilmeleri için bu besin ve bitkilerden uzak durmaları, fedakarlık yapmalarını gerekli kılıyor. Sağlıklı olun. Sağlıcakla kalın. 
        

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »