İnstagram Mesajları Güvenli mi?

İbrahim Öztürk




İnstagramda son zamanlarda bir çok kişi için sıkıntı olan, can sıkan birileri tarafından mesajlar almak veya gelen takip istekleri şikayet konusudur. Burada sorgulanması gereken instagram mesajları  güvenli mi? Facebook’ta bir aralar arkadaşından gelen bir mesaj şeklinde virüs yayılması çok kolaydı. Çünkü arkadaşından gelen mesaj diye güvenip tıklandığında hesabınıza anında virüs bulaşmaktaydı. Aynı durum instagramda  da kullanılmaya başlamış. Dikkat edilmesi gereken bilmediğiniz, güvenli olmayan sitelerden uygulama indirmeyin.

İnstagram hesabınızda virüs var ise öncelikle iyi bir virüs programı kullanmanız iyi olur. İnstagramınızdaki bu virüs nasıl bulaştı bunu düşündünüz mü? İnstagram mesajları güvenli mi? İnstagram’a virüs bulaşma ihtimali iki türlü olabilir.

. Arkadaşlarınızdan gelen mesajları nasıl olsa arkadaşımdan geldi, güvenli diye tıkladığınızda mesaj aracılığıyla virüs bulaşır.

. Bilmediğiniz uygulamalara, güvenli olmayan uygulamalara, katılmış olduğunuz ama bilmediğiniz bu uygulamalar yüzünden arkadaşlarınıza virüslü mesajları siz de gönderebilirsiniz. Arkadaşlarınızda mesajlar sizden geldiğinden buna güvenerek mesaj içeriğindeki linke tıkladığında, onunda hesabının tehlikeye girmesine neden olursunuz.  Virüs bulaşmış ise ne yapmanız gerekiyor?

İnstagramda virüsler nasıl temizlenir?

İnstagram hesabınızda bir değişiklik ve anormallik fark ettiğinizde ilk yapmanız gereken instagram şifrenizi değiştirerek  hesabınızı güvenli duruma getirin. Şifre değişikliğinden sonra İnstagram.com adresine giderek hemen yapmanız gereken, ayarlar kısmından daha katılmış olduğunuz bütün uygulamalardan çıkın. Hesabınız daha güvenli ve daha korunmasını istiyorsanız, telefon numaranızı, mail adresini, twitter, facebook hesaplarınızı bağlayın. İnstagrama çok uygulama dahil ederek bu tür sıkıntılara gerek var mı? İnstagramı yalın halde kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Ya da özellikle güvenli olan uygulamaları kullanmaya dikkat edin. Arkadaşlarına virüs yayan birisi pozisyonuna düşmeyin.       

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »