Koşmak İnsanı Mutlu Eder mi?

Yıldız Eryıldız




Çağımızın şartlarından olsa gerek, insanlar yoğun iş temposundan dolayı sağlıklarına pek dikkat etmiyorlar. Beslenme de fastfood yiyecekler, yağlı gıdalar, hazır gıdalar tercih edilerek sağlıklarını tehlikeye atmaktadırlar.İnsan sağlığı için spor yapması gerekli iken zaman bulamadığından şikayet etmektedir. İnsan isterse biraz erken kalkıp veya mesai bitiminde ya da hafta sonu kendisine zaman ayırabilir. Her hangi bir spor salonuna gitmek için yapılacak harcama için müsait değilseniz, sağlığınız için yapacağımız önerimiz; koşmaktır.

Koşmak için bir çift ayakkabı ve eşofman yeterli  olacaktır. Koşmak hem ekonomik,hem basit ayrıca sağlığımız içinde çok faydalıdır. Yıllardır spor yapan birisi olarak koşmanın faydalarından bahsedelim:

. Çevrenizde belediye tarafından yaptırılmış tartan pist mutlaka vardır. Koşmak için tartan pistler hem sağlıklı, hem de rahat koşmanızı sağlar.

. Koşmak yoğun iş temposundan kaynaklanan stresi azaltır. Koşmak insanı mutlu eder mi? Bu sorunun cevabı mutluluktur. İnsan kendini daha iyi hisseder.

. Kalp sağlığı açısından çok faydalıdır. Koşmanın bir faydası da kalp krizi riskini azaltır.

. Koşmak, fazla kilolarla başı dertte olanlar için yağ yakımını kolaylaştırır.

. Fit bir vücuda sahip olup, kondüsyonunuz en üst seviyeye çıkar.

. Spor yapmak, koşmak endorfin hormonu salgılanmasına neden olacağından insan mutlu olacaktır. Çünkü endorfin, mutluluk hormonudur.

. Düzenli koşmak ve spor yapmak kas ve kemik yapısını kuvvetlendirir. Yapılacak doğru ve dengeli beslenme ile kemik erimesi de önlenmiş olacaktır.

. Büyüme dönemindeki gençler için faydası da, koşu sayesinde büyüme hormonu salgılanır. Koşu aynı zamanda boy uzamasına da yardımcı olur.

. Koşmanın diğer bir faydası da güven duygusunu geliştirir ve güçlendirir.

. Yapılan diğer sporlara göre( yüzme, bisiklete binme, v.b) daha fazla kalori yakılmasını sağlar.

. Stresle baş etmek için, pozitif düşünmek için, spor yapın. Unutmayın ki, spor yapmak, koşmak insanı mutlu eder.   
            

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »