Cildiniz Sinyal veriyor

Yıldız Eryıldız




Her insanın yaşı ilerledikçe veya zaman, zaman dikkat etmediğimizde cildimizde reaksiyonlar ve yaşlanma belirtileri kendini gösterir. Yaşın ilerlemesine karşın cildin içten yaşlanması kaçınılmaz. Ancak cildimiz dışarıdan gelen etkilerle; hava kirliliği, ultraviyole ışınlar, sigara içilmesi ve bazı hormonal faktörleri bu etkenler arasında sayabiliriz. Bu etkenler “cildiniz sinyal veriyor” uyarsına neden olurlar. Hemen ümitsizliğe kapılmadan bu konuda uzman görüşlerini ve tavsiyelerini aktaralım:

Kırışıklıklar

Cildimizdeki üst tabaka, vücudun su ve ısı kaybını kontrol ederken aslında koruyucu görevini yapar. Yüzdeki aynı mimikler, zamanla çizgilenmeye sebep olur, alttaki tabaka zamanla içeriğinde bulundurduğu koruyucu maddedeki azalım, elastik liflerde bozulma, kırışıklıkların artmasına sebep olur. Daha önce saydığımız diğer etkenlerde ultraviyole ışınına fazla maruz kalma, sigara içmek, uykusuzluk, vücudu susuz bırakmak, hormonal bozukluk, aşırı alkol tüketimi, dengesiz beslenme kırışıklıkların artma nedenidir.

Kahverengi Leke


Ciltte oluşan bu lekeler ister, istemez yaşın ilerlemesiyle oluşmaya başlar. Ancak güneş ışınlarına fazla maruz kalmak yüzünden oluşan cilt lekelerini bir dermatoloji uzmanının görmesi yerinde olur. Bazı lekelerin zararsız diyenler olacaktır, siz buna rağmen kahverengi lekeleri bir dermatolog’a gösterin. İşi şansa bırakmayın. 

Kuruyan Cilt

İnsan vücudunda 30 yaş sonrası ciltte nem kaybı ve kuruma başlar. Bu durum cildin parlaklığının azalmasına, elastikiyetinin ve canlılığının kaybolmasına sebep olur. Derinin su tutma ve ısıyı kontrol etme özelliğini kaybetmeye başlaması kuruyan cilt olarak karşımıza çıkar. Derinin alt tabakasında olması gereken kollajen ve elastin miktarının azalması deride gevşeme, kırışıklıklar, tahrişe sebep olacaktır. Bütün bunlar oluyorsa cildiniz sinyal veriyor demektir. Yapmanız gerekenleri daha önce yazdığım aşağıya linkini vereceğim makalemden okumanızı tavsiye ederim.



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »