WhatsApp Gold Tehlikesi Nedir?

ibrahim Öztürk



Akıllı telefonu olan herkesin kullandığı bir sürü uygulama varken, en çok kullanılanlardan birisi WhatsApptır. WhatsApp uygulamalarının sağladığı kolaylık; mesajlaşmadan, whatsApp üzerinden görüntülü görüşmeye kadar kullanılan bir çok özellik mevcuttur. Çok kullanılan uygulamaların olması, özelliklerinden dolayı, yeni özelliklerin eklendiği söylenti ve mesajları ile yayılması, WhatsApp Gold tehlikesini ortaya çıkarmıştır. Whatsapp Gold Tehlikesi nedir? Sorusu karşımıza çıkmaktadır. 

WhatsApp Gold adı altında fotoğrağtaki logoyla beraber,  bu uygulamanın yeni çıktığı paylaşılıp, verilen linke tıklayıp indirin mesajını uymayın, kesinlikle tıklamayın.
Uzmanlar bu konuda söyledikleri verilen linke WhatsApp Gold’u indiriyorum diye tıklamayın. Çünkü bu bir tuzak, sizi direk virüslü bir uygulamaya yönlendiriyor. WhatsApp Goldu indiriyorum diye telefonunuza boş yere virüs bulaştırmayın. 

WhatsApp Goldun dolandırma amaçlı olduğunu, uzmanlar özellikle uyarıyor. Whatsapp Gold tehlikesi için kurulan diğer bir tuzağı da belirtmeden geçemeyeceğim. WhatsApp Gold uygulamasını sadece ünlüler kullanıyor, mesajı ile kullanılması teşvik ediliyor.  Yalnızca Whatsapp Gold ünlülerin kullandığı bu uygulama için verilen linke tıklayıp indirin yönlendirmesine uyan kullanıcılar telefonlarını virüslü uygulamanın içinde buluyorlar. Buradaki WhatsApp Gold tehlikesi kişisel bilgilerinizin çalınması, dolandırıcıların telefon ve banka uygulamalarınıza ulaşması işten bile değildir. Siz, siz olun bu tür uygulamaları gelen aldatıcı mesajlara kanıp tıklamayın. Bilmediğiniz maillere veya linklere tıklarken iki kere düşünün.        

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »