Eller de Yaşlanır mı?

Yıldız Eryıldız



   
Yaşlanma denince insanın genelde yüzü akla gelir. Yaşlanma sadece yüzde mi olur? Bayanlar için ellerde yaşlanma her zaman kabus olmuştur. Dünyanın en büyük yıldızlarından Madonna  bile ellerinde sorun olduğundan konserlerine eldivenle çıkar. El yaşlanması için yurt dışında “Madonna elleri” tabiri kullanılır. Kadınlar genelde cilt bakımını yüzlerine yapar. Unuttukları ne yazık ki, eller bedenin genelinden daha hızlı yaşlandığı gerçeğidir. Çünkü eller açıkta olup, her zaman dışarıdan çevresel faktörlere maruz kalır.

O güzel yemekleri, kekleri yapan eller de yaşlanır mı? Eller, yüz ve boyundan daha hızlı yaşlanır. Kadınların çoğu bunu bilmez. Bilselerdi ellerine “Norveçli balıkçılar” gibi bakarlardı. 

Ellerimizi korumak ve yaşlandırmayı geciktirmek için ne yapmalıyız?

. Öncelikle temizlik sırasında eldiven kullanarak kimyasalların ellere vereceği zararı önlemek gereklidir.  Kimyasallar; egzama, alerjik reaksiyonlara, tahrişe sebep olabilir. Alerjik reaksiyona sebep olan kimyasal temizlik malzemesi tespit edilmişse, kesinlikle kullanılmamalıdır.Temizlik yapanların mutlaka eldiven kullanması önemlidir.

. Ellerinizdeki yaşlanmayı geciktirmek için krem kullanmalısınız. Denize gittiğinizde ellerinize de güneş kremi kullanın.

. Elleriniz yıkarken ılık su kullanın, cildiniz kurutmayan sabun kullanın.  
    
. Ellerinizin  sağlığı, faydalı olan yağlar; shea yağı, gliserin yağı, zeytin yağı kullanın.

. El üstünde oluşan yaşlılığa bağlı lekelerin tedavisi lazerle mümkündür.

. Yüzümüz kadar ellerimizi de koruma altında tutarak, güneş kremi ve nemlendirici krem kullanarak cildinize bariyer kurun.

. Hava durumuna göre giyim tarzınızı belirlerken, soğuk havalarda eldiven kullanarak elleriniz koruyun.

. Mutlaka el lekelerinde bir dermatoloğun görmesini izin verin.    


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »