Saç Bakımınızı İhmal Etmeyin

Yıldız Eryıldız




Yaz mevsiminde güneş, deniz, sonbaharda rüzgar, kirli hava derken saçlarımız yıpranıyor. Kış mevsimi gelmeden saçlarınıza nefes aldırın. Saç bakımınızı ihmal etmeyin.  Uzmanların görüşü saç bakımında kreatin bakımı yaptırılmalı ve yağını ihmal etmeyin. En önemlisi kimyasalı az ürünleri tercih etmenizi tavsiye ediyorum. Kış mevsiminde saçlarınızı daha ağır şartlar beklerken, soğuk havanın kuruttuğu saçlar dökülecektir. Kreatin bakımı saçlarda oluşacak kuruluğu önlemesi açısından önemli olmaktadır. Kış mevsimi gelmeden, tüm olumsuzluklara karşı mutlaka yaptırmanız gereken kreatin bakımıdır.

Kimyasal içerikli ürünlerin faydası olsa da verdiği zarar büyüktür. Bu yüzden dermatologlar ve kuaförlerin tavsiyesi; kullanılan ürünlerde kimyasalların fazlaca olmaması tercih edilmelidir. Örnek verecek olursak, şampuanlarda bulunan paraben en fazla zarar veren maddelerden biridir. İmkan var ise parabensiz şampuanlar tercih edilmelidir.

Tesettürlü hanımlar şartlar müsait oldukça saçlarına hava aldırmalı, imkan var ise güneşe de çıkmalıdır. Güneş ışığı bir insan için çok önemlidir. Günümüzde çoğu insanın sıkıntısı, yapılan tahlillerde D vitamini eksikliğidir. D vitamini eksikliği de yeteri kadar güneş ışığından faydalanılmadığından kaynaklanmaktadır. D vitamini nasıl ki kemiklerimiz için çok faydalıysa, saçlarımız için de aynı şekilde faydalıdır. Güneş ışığının bir özelliği saç diplerini besler ve kepeği önler.

Saçlarımız için uygun olan şampuanı parabensiz olarak seçip, gerekli kreatin bakımını da yaptırdıktan sonra saçlarınıza ısırgan otu yağı kullanmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü ısırgan otu yağının saçlara olan faydası kanıtlanmıştır. Saçlarınıza ısırgan otu yağı ile masaj yapın. Saç diplerine, parmak uçlarını kullanarak yapacağınız masaj, saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır. Kışa girmeden saç bakımınızı ihmal etmeyin.                    

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »