Yüzü 10 Yaş Gençleştirme Egzersizleri

Yıldız Eryıldız




Yüzü 10 yaş gençleştirme egzersizleri olur mu? diye tereddüt etmeniz normaldir. Gençleştirme egzersizlerinin olduğunu Show Tv’de Her şey Dahil programına katılan Lourdes Çabuk bunun mümkün olduğunu göstermiştir. 10 yaş gençleşmenin kime ne zararı var? Kim genç görünmek istemez. Yüzü 10 yaş gençleştirme egzersizlerini, Genç görünmenin sırlarını programa katılan Lourdes Çabuk hem göstermiş, hem de çok güzel şekilde anlatmıştır.

. Egzersizleri kesinlikle ayna karşısında yapın!

Yapacağınız egzersizlerle yüzünüzde olabilecek sarkma ve kırışıklıkları cerrahi yöntemlere baş vurmadan önleyebilirsiniz. İlk önce elinize bir ayna alın. Yapacağınız bütün egzersizleri ayna karşısında yapın. Yaptığınız hareket ve mimiklerde yüzünüzün başka yerinde kırışıkların ya da çizgilenmenin olmamasına dikkat edin. Yani olayın özü:” Kaş yapayım derken, göz çıkarmayın.”


Balon egzersizi ile yüz kaslarınızı çalıştırın!

Balon egzersizini günlük olarak mutlaka yapmalısınız. İlk bir hafta balon egzersizini yaparken yüzünüzü elma kadar şişirin. Sonra ikinci hafta yüzünüzü biraz daha şişirerek örneğin nar kadar olmalı ki, kasların çalışmasını sağlayın. Bu şekilde kaslarınız çalışırken aynı zamanda hücrelere oksijen girmesini de sağlamış olacaksınız. Üçüncü hafta daha da zorlayarak balonu şişirebildiğiniz kadar şişirin. Yapacağınız balon hareketini üç tekrar yapın. Hareket bitiminde konuşmamanız iyi olur.


Kaş ortası çizgilerine masaj yapın

Kaş ortasında oluşan çizgilenmeyi azaltmak için günlük olarak kaş ortası çizgilerine masaj yapın. Sol el orta parmağı kaşınızın ortasına hafifçe bastırırken, diğer eliniz alnınızda olsun. Üstteki el yukarı doğru saç diplerine çıkarken, saç diplerine vardığında kaldırın. Diğer el yukarı hareket ederken diğer kaş ortasına insin. Bunu senkronize şekilde yapın.


Kaz ayakları için

Göz kenarında teknolojik cihazlara bakmaktan veya yaşın ilerlemesinden dolayı oluşan çizgilere kaz ayakları diyoruz. Öncelikle üstteki fotoğraftaki gibi baş parmakları göz kenarlarına koyun ve ileri doğru bakın. Bu hareketi günlük sabah ve akşam mutlaka yapmalısınız.


Düşük kaşlar için yapacağınız hareketler de var

Zamanla oluşan düşük kaşlar yüz ifadesini olumsuz yönde etkileyerek mutsuz bir ifadeyi ortaya çıkarır. Ellerinizi kaşlarınızın üstüne koyun. Bu hareketi yaparken aynaya bakarak yapın kırışıklık olmamasına dikkat edin.Gözlerinizi açıp, ellerinizi kaşlarınıza sıkıca yapıştırdıktan sonra kaşlarınızı çatın. Hareket en az üç tekrar olmalıdır.


Dudak üstü çizgileri

Dudak üstü çizgiler için kalemli egzersiz tavsiye edilir. Bir kurşun kalem kullanılır. Ağzınıza alın ve iki dudağınızın arasında yuvarlayın. Yani yuvarlamaktan kastedilen ileri, geri hareket ettirin. Aynaya bakarak yüzünüzde başka yerin kırışmamasına dikkat edin. Bu hareketleri sabah kalktığınızda veya bilgisayar başında çalışırken kolaylıkla yapabileceğiniz hareketlerdir.

Lourdes Çabuk’un ayrıca detoks için tavsiyelerini de aktaralım. Detoksun arınma olduğunu yani vücudun toksinlerden arındırılması olduğunu hatırlatalım. 2 bardak suyu kaynatın ve kaynamış suya bir tutam kiraz sapı, bir tatlı kaşığı kereviz yaprağı, bir demet maydanoz, bir tutam enginar yaprağı, bira avakado yaprağı, koyup iki dakika kaynatın. Demlendikten sonra yatmadan önce bir bardak, bir bardakta sabahleyin içebilirsiniz. Rahatsızlığı olanlar her ne kadar verilen detoks çayı da olsa mutlaka kullanmadan doktoruna danışmalıdır. Sağlıklı olun, Genç ve dinç kalın.             

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »