Malware Virüsü ve Malware Nasıl Temizlenir?

İbrahim Öztürk




Hackerler yaptıkları virüs ve zararlı yazılımları bir amaca uygun yaparlar. Malware virüsü de bilgisayarınızın ayarlarını değiştirmek, sistem hatalarına neden olmak, kullanım alışkanlıklarınız hakkında istatistik toplamak, bilgisayarınızı savunmasız bırakmak üzerine tasarımı yapılmış bir virüstür. Her zaman olduğu gibi bilmediğiniz bir web sitesine girip oradan indirdiğiniz bir yazılım veya programı kurup çalıştırdığınızda malware de bu yazılımla bilgisayarınıza adım atmış olur. Artık malwarenin etkisine girmiş oluyorsunuz.

Malware virüsü, bilgisayarları etkisi altına aldığında vereceği hasar büyük olacaktır. Bilgisayarlara gönderilmesinde esas gaye kişisel bilgilerin çalınması, para kazanılması ve sistem üzerinde hata oluşturmak amaçlanmıştır. Her zaman söylediğimiz bir bilgisayar ve internet kullanıcısı olarak dijital okuryazar da olmak zorundayız. Bilinçli olursak ihtiyaç duyduğumuz yazılım veya programı bilinen ve güvenli sitelerden indirmemiz gerekir. Güvenli sitelerle ilgili yazdığımız makalemizi okumanızı tavsiye ediyorum.

Malware virüsü nasıl temizlenir?

Bilgisayarınıza özellikle kendisini ispatlamış, güncellemesi olan, iyi bir anti-virüs programını kurun. Anti-virüs programınız mutlaka orijinal olmasında fayda vardır. Herkesin indirdiği free tipte olan bedava anti-virüs programlarının tam olmayacağını hatırlatmak isterim. Bilgisayarınızda yaptıracağınız tarama ile malwareyi, Zararlı yazılımı ortadan kaldırabilirsiniz.

Yapmanız gereken malware virüsüne karşı, bilgisayarınıza sırf bu virüse karşı yapılmış anti- malware, Microsoft Windows defender gibi anti virüs programlarından birini indirip kurun.  Bilgisayarınıza yapacağınız tarama ile malware virüsünü temizleme imkanı bulacaksınız. İndirme yapacağınız sitelerin güvenli olduğunu göstermesiyle ilgili bilgiye sahip olmanız açısından aşağıdaki linkteki makaleyi okumanızı tavsiye ediyorum. 


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »