Bebek Eğitimi Anne Karnında Başlar

Hamza Aslan




Bir kadın için hayattaki en büyük değişim, en büyük mutluluk anne olmaktır. Dünyaya gelen bebek bir anne için canından bir parçadır. Onun için dünyanın en değerlisidir. Minicik bebek birden bütün egoların bitmesine sebep olur. Her şeyin, her işin başında bebeğiniz vardır. Annelik iç güdüsü ile hayatınızı ona göre düzenlersiniz. En önemlisi de bebeğinizin ileride iyi bir insan olması, topluma, vatana faydalı bir birey olmasını isteriz. Bebek eğitimi anne karnında başlar.

Bir kadın hamile iken bebek annenin duygularını, beslenmesini hepsini birlikte yaşar. Hamileliğiniz sırasında dinlediğiniz müziği, karnınızı okşamanızı hepsini hissederler. Bebeğiniz doğduğunda uyku düzeni, beslenmesi, iletişimi, onun psikolojisi sizin vereceğiniz eğitime bağlıdır. Bebeğinizde doğuştan mevcut olan bir milyon nöronun anne - baba olarak vereceğiniz eğitim ve doğru yönlendirme onun zekasını, kişiliğini de etkileyecektir. Bebeğiniz eğitimi daha küçücük iken başlamalıdır. 

Atalarımız boşuna söylememişler ”Ağaç yaşken eğilir” demeleri hiç gecikmeden bebeğinizin eğitimine başlamanız gerektiğini anlatır. Genelde annelerde “korumacılık” çok fazladır. Korumacı yaklaşım çocukların gelişimini engelleyecektir. Çocukların özgüvenin oluşması için korumacı değil, kontrolcu olun.

Çocukların her istediğini yapan, onların ağlamasına dayanamayan anneler kötülük yaptıklarının farkında değiller. “Aman ağlamasın” diye onun istediğini yapıyorsanız çocuğunuz sizi hep istismar edecektir. Çocuklarımızı hayata hazırlamak istiyorsak aşırıcı korumacı, kollayıcı yaklaşımı bırakıp onları kontrol eden, doğruyu öğreten pozisyona gelmeliyiz. Aşırı korumacı annelerin çocukları, kendine özgüveni olmayan, asosyal kişiliğe sahip, anne babasına bağımlı bireyler olduğunu, sosyal bilimciler gözlemleri ile ispatlamıştır.

 Kontrolcu ile korumacı annelerin çocukları bile toplum içinde kendini belli eder. Aralarındaki bariz farkı görürsünüz. Bebekken başlayacağımız eğitimde aşırı korumacılığı bırakarak, çocuklarınızın kendini geliştirmelerine müsaade edin.  Bebekken onlara kitap okuyarak, kitabı sevdirin.  Oyuncaklarını gelişimini tamamlayacak şekilde puzzle, yap-boz şeklinde oyuncaklardan seçin. Mutlu, sağlam karakterli, güzel ahlaklı, ezan ve bayrak sevgisi ile bezenmiş gençlerin temelini anneler atar. Yani bebek eğitimi anne karnında başlar.   

 https://heybiliro.blogspot.com/2017/10/cocuk-terbiyesi-ve-egitimi.html#more          

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »