Mazar BOT Virüsüne Dikkat!

İbrahim Öztürk



Teknoloji gün geçtikçe gelişirken, bilgisayardan, mobil cihazlara her gün yeni haberler gelirken, hackerlarda boş durmuyor, kendilerini güncelliyor. Android işletim sistemi akıllı telefonların dünya genelinde belki de tahmini yarısından fazlasında kullanılmaktadır. Android işletim sistemi kullanımı kolay olmakla beraber geliştirilen virüsler için açık hedef konumundadır. Son zamanlarda androidi tehdit eden zararlı yazılım Mazar BOT virüsüne dikkat!

Mazar BOT virüsü küçümsenecek bir virüs değil, çünkü bulaştığı cihazları tam bir botnet ağının zombisi haline getiriyor. Mazar BOT bulaştığı cihazı açılıp kapanmaya kadar etkisi altına alabiliyor. Bu virüsü silmek de zor. O zaman önce nasıl bulaşıyor bunu inceleyelim ki ona göre önlemini alalım.

En çok kullanılan yöntem kısa mesaj yani SMS ile telefonunuza geliyor. Bir APK dosyası olarak gelen virüs, kullanıcıya bu dosyayı kurmak için zorluyor. Burada kullanıcı bilinçsizse bu APK dosyasını kurduğu anda telefona virüsü bulaştırmış oluyor. Aslında dünyaya yayıldığı yerin, kaynağın Rusya olduğu düşünülüyor. Virüs dil Rusça olduğunda kendini deaktif ediyor. Bu durum kaynağın Rusya olduğunu akla getiriyor.

  Mazar BOT virüsüne karşı nasıl önlemler almalıyız? Ne yapmalıyız? 

. Öncelikle çok dikkatli olarak gelen her SMS mesaja veya gelen aramaya inanmayın.

. İkinci yapmanız gereken telefon ayarlarından “ dış kaynaklardan uygulama yükle” seçeneğini “kapalı” tutun.

. Bilmediğiniz şifresiz ve güvenilmeyen Wi-Fi ağlarına girmeyin.

. Güncel ve güvenirliğini ispat etmiş, iyi bir antivirüs programı kullanın. Android telefonların baş belası olan Mazar BOT virüsüne karşı önlemlerinizi alınız. Bad rabbit fidye virüsü ile ilgili makalemizi de okumanızı tavsiye ediyorum.  

https://heybiliro.blogspot.com/2017/11/bad-rabbit-fidye-virusu-nedir.html#more 

      



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »