Bilgisayarını Başkasının Kullanmasını İstemeyenlerin yapacakları

İbrahim Öztürk





Çalışma ortamlarında, iş yerinizde, bilgisayarınıza bakmak isteyen birçok meraklı olabilir. Bilgisayarınızda çok gizli projeler, size özel kimsenin görmesini istemediğiniz bilgilerin güvenliği için yapmanız gerekenleri bu makalemizde bulacaksınız. Bilgisayarının başkasının kullanmasını istemeyenlerin yapacakları, son derece kolay 3 uygulamayı bilgisayarınıza kurup,  bilgisayarınızı meraklı gözlerden uzak tutabilirsiniz.

. KeyFreeze

Keyfreeze yazılım olarak oldukça yüklemesi de basit olan bir yazılımdır. Bu yazılımı güvenli bir siteden indirip kurun. Bilgisayarınızın başından acilen kalktığınızda, sizden ikinci bir komut gelene kadar bu uygulama sayesinde kimse bilgisayarınızı karıştıramaz. Klavye ve mouse'yi kilitler. Sizden “CTRL+ALT+DEL” tuşlarına aynı anda bastığınızda kilit açılacaktır. Evde ya da iş yerinde meraklı gözlerin ulaşmasını engelleyin.

. Kid Key- Lock

İsminden de anlaşılacağı üzere bu uygulama çocuklara karşı yazılmış ve onların bilgisayarınızı karıştırmasını engellemek için kullanılır. Bu uygulama da key freeze uygulaması gibi mouse ve klavyeyi kilitler. İnternet erişimi ve dosyalara girmeyi önler. Çocuğunuzun masumane bir merakla bilgisayarınızı karıştırması, çalışmalarınıza ve verilerinize zarar vermesini engeller.

. Toddler key

Bu yazılımın amacı da yine küçük çocuklara yönelik hazırlanmış. Bu uygulamadaki fark bilgisayarınız kapalıymış gibi ekranın siyah olması yani kararmasıdır. Bu uygulamanın güzel bir yanı küçük meraklıların siyah ekranda Mouse ile resimler çizebilmesi, dosyalara ulaşmadan, çalışmalara zarar vermeden eğlenmesidir. Bu üç uygulama meraklı gözlere karşı, minik sevimli meraklılara karşı bilgisayarınızın karıştırılmasını önleyebiliyor. Bilgisayarını başkasının kullanılmasını istemeyenlerin yapacakları, bu üç uygulamayı kurup bilgisayarını meraklı gözlerden ve sevimli miniklerden koruyabilirsiniz. Aman ne olacak deyip geçmeyin. Gizli projelerinizi, emek verdiğiniz çalışmaların kaybolmaması için tedbirinizi alın. Her işte önce emniyet prensibini hatırlatmak isterim.        

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »