Bu İş Bana Göre Diyen, İş Arayanlara Tavsiyeler

Erol Yıldız





Üniversite bittiğinde herkesin gönlünde bitirdiği bölüm veya branşa göre iş isteği yatar. İş ilanlarına bakarken “bu iş bana göre diyen, iş arayanlara vereceğimiz tavsiyeler” umarım faydalı olur. İş ilanlarına bakarken aranan özellikler, yetkinlikler CV’nizle uyuşmadığında vaz mı geçeceksiniz? Aslında hemen modunuzu düşürüp” beni nasıl olsa almazlar” yaklaşımının ne kadar yanlış olduğunu hatırlatalım.

Bu iş bana göre diyorsanız, motivasyonunuzu bozmadan, bu iş ilanında aranan özelliklerle CV’nizin uyup uymadığına bakın. Hatta aranan özellikleri boş bir kağıda yazarak, karşısına sizinle örtüşen kısımlara kısa notlar alarak, ne yapabilirsiniz? Bununla ilgili açıklayıcı, detaylı bilgilendirme yapınız. Bu işi çok istediğinizi düşünüyorsanız, müracaat etmekten çekinmeyin. İş ilanında, işverenin ne istediğine odaklanarak pozitif yönlerinizi ortaya çıkarıp hazırlık yapın. Örnek verecek olursak iyi sevide İngilizce bilmek gibi bir özellik aranıyorsa, mülakatta İngilizce konuşmaya hazır olun. Ayrıca İngilizce bilmenin yanında kurumlar arası koordinasyon sağlamanız gerektiğini de bilmeniz gerekiyor. Yani mülakatta çıkacak sorulara hazırlıklı olun ki sorular karşısında bocalamayın.

İnsan kaynakları ile yapacağınız görüşmede proaktif olun. Bu iş bana göre diyorsanız, iş istediğinizi belli edin. Aranan özelliklerle örtüşen yetkinliklerinizi ön plana çıkarın. CV’nizde iş ilanı ile örtüşmeyen, istenen nitelikleri kolayca öğrenebileceğinizi insan kaynaklarına gösterin. İş görüşmesinde öz güveninizin tam olduğunu göstermeniz önemlidir. Karşınızdakine “bu işi yapar” imajını ve düşüncesini vermelisiniz.. Hepsinden en önemli olanı ise iş görüşmesine giderken giyim tarzınızın önemini de hatırlatalım. Bu konu ile ilgili daha önce yazılan, aşağıda linkini vereceğim makaleyi okumanızı tavsiye ediyorum.

İş görüşmesine gitmeden mutlaka okumanız gereken makale” Giyim Tarzının İş görüşmesinde Önemi”











Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

1 yorum:

yorum
Adsız
admin
2 Ekim 2018 21:24 ×

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler!

Adsız
Cevapla
avatar