Yağlı Saçlara Bakım Önerileri

Yıldız Eryıldız



Yağlı saçlar, insanlar için hep sıkıntı olmuştur. Özellikle çalışan bayanlar için ise tam bir kabustur.Bu gün makalemizin başlığını yağlı saçlara bakım önerileri olarak seçtim. Tecrübemize ve yaptığım araştırmaya göre yağlı saçlara bakım önerileri sunacağım.Çalışanlar için yağlı saçlarla her gün işe gitmek sıkıntıya sebep olacaktır. Her gün saçları yıkamakta sağlıksız bir durumdur. Çünkü her gün yıkayıp kurutmak, şekil vermek saçlarınızı yıpratacaktır. Her gün yıkanan saçlarda, saç kaybedilen yağı yerine koymak için daha fazla yağlandırır. Önceden benim saçım bu kadar yağlı değildi diyenlere rastlamak mümkündür. Saçların yağlanması ile ilgili Pof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bu durumun hormon dengesizliğinden kaynakladığını belirtmektedir. Bu durumda olanlar için testere dişli aslan pençesi çayı içmelerini tavsiye etmektedir.

Saçlar için su çok önemlidir. Bayanlar az su içtiklerinde bundan saçlarda etkilenir. Testere dişli aslan pençesini, bir tatlı kaşığı kaynamakta olan, bir bardak klorsuz suya atın. Yaklaşık yedi dakika kaynatıp sonra süzün. Sabahları kahvaltıdan iki saat sonra ve akşam yemeklerinden iki saat sonra içiyoruz. Bu sayede hormon dengesi sağlanacaktır. Hormon dengesi sağlanırsa saçların yağlanması da giderilmiş olacaktır.



En önemlisi her zaman söylediğimiz gibi şampuan seçimi çok önemlidir. Kimyasal katkısı az olan, parabensiz şampuan kullanmanız sizin için faydalı olacaktır. Paraben’in cildimiz içinde taşıdığı risk faktörleri uzmanlar tarafından dile getirilmektedir. Saçların çok sıcak su ile yıkanması saç diplerindeki yağların daha fazla atılması demektir. Atılan yağların yerine vücut daha fazla koyacaktır. Yapılması gereken ılık su ile veya mevsimine göre soğuk su ile saçlarınızı yıkamanızı öneriyorum. Saçlarınıza krem kullanıyorsanız uçlarına sürün. Kesinlikle diplerine sürmeyin. Saçlarınızın bakımı, kepek sorunu ve dökülmeye karşı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun yazmış olduğu Tıbbi Bitkiler Rehber Kitabında saçlar için”ısırgan otu kürü” ve “lavanta kürünü” tavsiye ediyorum. Sağlıklı olun. Sağlıcakla kalın.  
      


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »