Ceviz ve Ceviz Suyunun Faydaları

Yıldız Eryıldız




Yapılan araştırmalar doğada, insan sağlığına faydalı olan mucizevi besinler keşfedilmektedir. Ceviz, dengeli beslenme de insanın düzenli olarak tüketilmesi gereken besinlerdendir. Ceviz ve ceviz suyunun faydaları nelerdir? İnsan sağlığına etkileri nelerdir? Bu makalemizde ceviz ve ceviz suyunun faydaları nelerdir? Yaptığımız geniş araştırma sonuçlarını paylaşacağım.

Ceviz ve Ceviz suyunun Faydaları

. Öncelikle belirtelim ki dinimizde de yeri olan her şeyin aşırı tüketimi insana zararlıdır. Bu yüzden ihtiyaç olduğu kadar tüketilmelidir. Ceviz ve ceviz suyu kilo vermede içerdiği protein özleri vücudun yağ yakmasına yardımcı olur. İstenmeyen bölgelerde yağ birikimi engellenmiş olur. Kilo vermeye çalışanlar sabah aç karnına bir bardak ceviz suyu içmeleri metabolizmayı hızlandıracaktır. Diyet programlarında ara öğün olarak ceviz tüketimi de verilmektedir. 2- 3 cevizden fazla tüketilmemelidir.

. Cevizin içeriğinde folik asit, bitkisel omega 3, magnezyum gibi vitaminlerin kalp ve damarlara olan faydası sayesinde kalp krizi geçirme riskini minimuma düşürür.  Bunun yanında kolesterolü de dengeler.

. Yüksek ve düşük troide karşın tam da bir dengeleyici olup troid değerlerini düzenler.

. Yoğun iş temposunda, yorgunluk, gerginlik ve halsizliğe karşı mutlaka tüketilmelidir.

. Şeker hastaları için  özelikle tip 2 diyabet rahatsızlığı olanlara çok faydalıdır. Yeteri kadar tüketilmesi durumunda kan şekerini dengeler. Daha da enerjik hissetmenizi sağlar. 

. Günümüzün ve çağımızın hastalığı dediğimizi Alzheimer’e karşı içeriğindeki etkin maddeler bu hastalığa yakalanma riskini azaltır. Yani ceviz  ve ceviz suyunun beyini güçlendirme yönünü belirtelim.

. Emziren annelerin yediği ve içtiklerinden bebekleri de nasiplenir. Bebeğe de geçer. Yenilecek ceviz ve ceviz suyundaki vitaminler süt yoluyla vitaminler bebeğe geçer.

. Ceviz ve ceviz suyunun sakinleştirici etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Yani uyku problemi olanlar yatmadan bir bardak ceviz suyu içmeleri iyi gelecektir.

. Ceviz ve ceviz suyu ayrıca sindirim sistemini düzenlemesi yönünden düzenleyici etkisi vardır.

. Cilde olan faydası, güçlü saçlar, arınmış bir cilt için faydaları tartışılmaz. Her zaman hatırlattığımız gibi bazen içeriğinde olan etkin maddeler açısından, doktorunuza danışarak kullanmanız iyi olacaktır.                    

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »