Güzel Bir Cilt İçin Yapmanız Gerekenler

Yıldız Eryıldız




Güzel bir cilt, sıkı, parlak ve lekesiz bir cilt için yapmanız gereken sadece günlük olarak biraz zaman ayırmanız yeterli olacaktır. Hatta hafta da bir yapmanız gerekenler de var. Haftada bir yapmanız gereken peeling ve derinlemesine temizliğin ihmal edilmemesi gerekiyor. Güzel bir cilt için yapmanız gerekenler, cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Cilt temizliği, cilt bakımında önemli yer tutar. Ciltte biriken yağ, kir temizlenmediğinde yaşlanmayı hızlandırır ve cilt sorunlarına zemin hazırlar. Cilt sorunlarına sebep olanları; gece makyajlı uyumak, rutin cilt temizliğini aksatma, güneşe maruz kalmak, güneş koruyucu kullanmadan dışarı çıkmak gibi nedenleri sıralayabiliriz. Bu yüzden cilt temizliğine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Cildimizde her hangi bir olumsuzluk yaşamamak için, ciltte oluşan lekeler, ciltte renk farklılığı olmaması için ne yapmalıyız? Yıllara meydan okuyan, genç görünen bir birey olmak için yapmanız gerekenler nelerdir? Cilt bakımı hususunda çalışmalarıyla tanınan epidermolog, cilt koçu Joelle Ciocco’nun konu ile ilgili tavsiyeleri:

. Rutin olarak cilt bakımını aksatmadığınız da güzel bir cilde sahip olursunuz.

. Rutin cilt bakımında yapmanız gereken öncelikle sabahları kalktığınızda, yatakta 1-2 dakika boyunca yüzünüze şaşırmış bir mimikle durmanız, kol ve bacaklarınızı germeniz iyi olacaktır. Bu sayede güne başlamadan kaslarınızı uyandırmış olacaksınız. Yatakta rutin olarak her gün bu hareketleri tekrarlamanız sizin için çok faydalı olacaktır.

. Sabahları kalktığınızda kışın bile olsa odayı havalandırıp içerideki havanın değişimini sağlamalısınız.

.  Sabahları aç karnına bir bardak ılık suyun içine birkaç damla limon sıkın ve için.

. Her sabah günlük olarak cildinizi temizleyerek, günlük tonik uygulayın. Sabah yaptığınız cilt temizliği ve tonik uygulaması akşamdan kalan, ciltte oluşan toksinleri temizler ve yorgunluğu alır.

. Günlük kullanılan bir maske uygulaması yapmalısınız. Haftalık uyguladığınız maske varsa da bunu mutlaka sabahları uygulamalısınız.

. Cilt bakımında nemin çok büyük önemi vardır. Bu yüzden cildin nemlendirilmesi için serum kullanmalısınız. Çünkü serumlar yaşlanmayı önleyerek cildin parlak, canlı ve gergin olmasını sağlar.

. Gün sonunda yapmanız gereken makyajınızı temizleme sütü ile çıkarmalısınız. Temizleme sütleri cilde zarar vermeden makyajı kolay ve hızlı çıkarır. Temizleme sütünü uygularken parmak uçları ile sütü cildinize yedirerek masaj yapın. Sonrasında temizleme jeli ile yıkayıp her sabah yaptığınız rutin bakımı uygulayın.

“Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur” atasözü cilt bakımını günlük ve haftalık yapmamız gerektiğini fazlası ile anlatmıyor mu? Güzel, canlı ve gergin cilt için bakım yapmaktan bıkmayın. Asla bu konu da tembellik yapmayın. Yarın yaparım diyen hata eder.                    

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »