Genç Görünmek Herkesin Hakkı

Yıldız Eryıldız



Her yaz bitimi cildimizin yıprandığı, güneşin etkisi, diğer faktörler ve en önemlisi yılların etkisiyle görünüşümüzde oluşan, yaşlı görünümden kurtulmak, genç görünmek herkesin hakkıdır. Kısacası herkes genç görünmek ister.  Genç görünmek ise ancak gençlik aşısı ile mümkündür. Gençlik aşısına dermatologlar “Mezolift yöntemi” yani “cilt gençleştirme” diyorlar.

Dr. Michel Pistor, 1952 yılında mezoterapi alanında estetik amaçlı yaptığı çalışmayla tarihe geçmiştir. Mezoterapinin tarihi 66 yıl önce başlamış ve 2002 yılında Fransa’da üniversitelerde geleneksel tıp yöntemi içinde ders olarak okutulmaya başlanmıştır. Mezoterapi yönteminin temeli, kırışıkları ve ciltte oluşan tahribata karşı, amino asit, vitamin, farmasötikal ajanlar, bitki özütleri cilt ve cilt altına enjekte edilmesidir. Yapılan bu enjeksiyonla yılların etkisi ile ciltteki yıpranma, sigara içmekten, güneşe maruz kalmaktan oluşan yıpranmaya karşı kullanıldığından buna gençlik aşısı diyoruz.

Dermatologların bir kısmının görüşü:” ciltte yaşlanma ve yıpranma başlamadan yapılacak, mezoterapi, gençlik aşısı cildimizin daha genç ve canlı görünmesini sağlar”. Aşağıda vereceğim linkteki makaleyi ayrıca okumanızı tavsiye ediyorum. Mezoterapide uygulama da aslında yapılan cilt altındaki liflerin arasını dolduran kollajen ve elastin cildi nemlendirir ve dış tahribata karşı korur. Yaşın ilerlemesi ile bunlar azalır. Bu durumda mezolift uygulamasına ihtiyaç duyulur.  Cilde uygulanan mezolift karışım, cilt altının ihtiyacını karşılayacak mucizevi bir formüldür.

Burada dikkat edilecek olan mezoterapi yaptıracaklar, bu konuda uzman ve işin ehline gitmeleri gereklidir. Televizyon kanallarında haberlerde gördüğümüz ucuz olması ve araştırılmadan gidilen kliniklerin sonucunu acı bir şekilde şişmiş dudaklar, tahriş olmuş cilt olarak görmekteyiz. Bu haberlerin bizim için tecrübe olması gerektiğini düşündüğümüzden bu işin uzmanı dermatologlara gitmenizi tavsiye ediyorum.

Genç görünmek herkesin hakkı, herkes genç görünmek ister. Bazen sağlık durumunuz mezoterapiye izin vermeyebilir. Buna karar verecek dermatologlar, yapılacak testlere ve sizde mevcut olan hastalıklara bakarak karar vereceklerdir. Son yıllarda geliştirilmiş, sıkça kullanılan iğneli mezoterapinin yanında, iğnesiz mezoterapi de yapmak mümkündür. Bir başka makalemizde de iğnesiz mezoterapiyi anlatalım. Sağlıklı olun. Sağlıcakla kalın.  


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »