Hekim Dayanışması HippocrApp

Hamza Aslan




Teknoloji artık her alanda yaşamımızın bir parçası olmuş durumdadır. Yüzden fazla hekimin görüşü de alınarak geliştirilen uygulamanın adı: hekim dayanışması “hippocrApp” KOSGEB desteğinin de kullanıldığı bu projenin fikir babası Genel Cerrah Opr. Dr. Fahri Yılmaz hekimler arası bilgi alış verişinde kullanılan WhatsApp , Facebook gibi sosyal medya uygulamalarının yeterli olmadığını HippocrApp uygulamasının bu konudaki açığı kapatacağını, Türkiye ve dünyada ayaküstü çözümlerin yerini alacak bir uygulama olduğunu belirtmiştir.

 Opr. Dr. Fahri Yılmaz HippocrApp uygulaması için şunları söylemiştir:” Kendimden biliyorum Tıp diplomamı aldığımda ilk defa hastayla karşılaştığımda ya da genel cerrah olarak atandığımda, hastanedeki ilk ameliyata girdiğimde, etrafa belli etmedim ama tir, tir titrediğimi hatırlıyorum. Yardım alacağım, fikrine ihtiyaç duyacağım hocalarım çok uzaktaydı. İnovasyon çağında hekimlikle ilgili profesyonel bir paylaşım ve iletişim platformunun olması gerektiğini düşündüm. HippocrApp uygulamasında hekimler, tüm hekimlik branşlarının altında formatında rahatlıkla sunabilecek, istediği yardım ve görüşleri alabilecek. Uygulamada aynı zamanda WhatsApp gibi mesajlaşma, grup kurma, arşivleme, vaka arama motoru gibi bölümler de mevcut “ demiştir.  

Bu uygulama tek kelimeyle hayat kurtaracak, hekimlere çok faydalı hayati bir uygulama olması, düşünülerek yapılmış göz kamaştıran bir projedir. Bu uygulamanın en güzel yönü canlı yayın olma özelliği sayesinde hakikaten hekimler arası dayanışmanın yapıldığı, sıkışan bir cerrahın canlı bağlanarak görüş alabileceği dünyada benzeri olmayan bir uygulama olması dikkat çekiyor. Hatta uzakta olan bir patalogla aynı anda mikroskoba bakarak ortak görüş alınabileceği, pratisyen bir hekimin bile uzmanlık gerektiren, kritik bir durumda görüntülü olarak bağlanarak danışabileceği bir ortam olmaktadır. Hekim dayanışması HippocrApp uygulaması İOS, Web, Android  bütün işletim sistemlerine uyumlu olması onu kullanışlı kılmaktadır.

Hekim Dayanışması HippocrApp uygulaması, en kritik zamanlarda sorun çözmesiyle, hayat kurtaracak olmasıyla ve bir çok özelliğinden dolayı dünyada benzeri olmayan bu uygulama desteklenmelidir.  
      
Kaynak: Ömer Temür/ Teknoloji/ Türkiye Gazetesi 


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »