Doğal Protein Kaynakları

Yıldız Eryıldız



İnsan vücudunun temel yapı taşlarından birisi proteinlerdir. Protein vücut geliştirme sporu ile uğraşanlar için de çok önemlidir. Çünkü yapım ve onarım işlerinde protein kullanılır. Normal insanlara göre vücut gelişme sporunu yapanlar daha fazla protein almaları gerekirken bunun doğal yollardan olması yani doğal protein kaynaklarından alınması faydalı ve sağlıklıdır. Yapay kaynaklı proteinler mecbur kalındığında tamamlayıcı olarak alındığından, sürekli protein ihtiyacı buradan karşılanırsa sağlık sorunlarına, vücutta komplikasyonlara sebep olur. Şimdi doğal protein kaynaklarına bir göz atalım.

. Kırmızı Et: İçerisinde yüksek miktarda protein barındıran ve sporcular tarafından özellikle tercih edilen bir besin kaynağıdır. Tahmini olarak 100 gram kırmızı ette 19,7 g protein bulunur. Proteinin bol olması ve doğal olması tercih sebebidir.

. Tavuk Göğsü: Sporcuların belki de en fazla tükettiği doğal protein kaynaklarından birisi de tavuk göğsüdür. Tahminen 100 gram, tavuk göğsünde 20 gram kadar doğal protein bulunur. Tavuk göğsü, kırmızı ete göre fiyatının uygun olması, içeriğinde bol miktarda protein bulundurmasından dolayı günlük beslenmede rahatça tüketilebilecek doğal protein kaynaklarındandır.

. Balık: Karadenizde çok tüketilen balık omega 3 ve protein bakımında zengin besinlerdendir. 100 gram balığın içinde 20 gramdan fazla protein bulunur. Ayrıca omega 3 içeriği ile kalp ve damar sağlığının korunmasında, sporcunun beslenme menüsünde bulundurması gereken doğal protein kaynaklarındandır.

. Ton Balığı: Ton balığı her yerde ve her an tüketime hazır aynı zamanda kurtarıcı bir doğal protein kaynaklarından birisidir. Tahmini olarak 100 gram ton balığında 25 gram protein bulundurması da dikkat çekicidir. Ton balığını kurtarıcı protein olarak tercih etmelisiniz.

. Yumurta: Doğal Protein kaynaklarının başında her gün sofralarımızın demirbaşlarından olan yumurta, vücut geliştirmecilerinde fazlaca tükettiği bir besindir.

. Yağsız Beyaz Peynir: Beyaz peynirde doğal protein kaynağı olarak kahvaltılarda mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdendir. Kahvaltı ve ara öğünlerde menünüzde bulundurun. Çünkü 100 gram yağsız beyaz peynirde 25 gram civarında protein bulunur.

. Tuzsuz Lor Peyniri: Doğal protein kaynaklarının içinde tuzsuz lor peyniri de hemen göze çarpmaktadır. Protein tozunun peynir alt suyundan yapıldığını düşünürsek, vücut geliştirme sporcularının antreman sonrası tükettikleri doğal kaynaklı bir proteindir. Vücut için ihtiyaç olan Proteini doğal kaynaklardan temin etmemiz sağlığımız açısından faydalı olacaktır. İstediğimiz kaslı, güzel bir vücuda sahip olalım derken sağlığınızdan olmayın. “Kaş yapalım derken göz çıkartmayın” Vücut geliştirme çalışanların doktor kontroluna mutlaka tabi olmaları kendi menfaatleri gereğidir. sağlıklı olun, sağlıcakla kalın                 

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »