Allah katında makbul olan din, İslamdır

Hamza Aslan




İslamiyet veya İslam lugatta/sözlükte  manası “selamet, barış, sükunet, tek olan Allah’a kendisini tamamiyle teslim etmek “ demektir. Yüce dinimiz İslamiyeti tek cümle ile tarif edersek , dünya ve ahiret saadetini içinde toplayan en son ilahi hak dindir. Allahüteala yüce kitabımız Ku’ranı Kerimde: “ Doğrusu, Allah katında makbul olan din, İslamdır. Kendilerine kitap verilen (Hristiyan ve Yahudi)ler, hakikati bildikten sonra, aralarındaki ihtirastan dolayı, İslam dini hakkında ihtilafa düştüler. Kim Allah’ın ayetlerini inkar ederse, şüphe yok ki, Allah onun cezasını çok çabuk görücüdür. “ Al-i İmran suresi, 19)

“ (Muhammed aleyhisselamın getirdiği) İslam dininden başka din istiyenlerin dinleri, asla kabul olunmayacak (İslam dinine arka çeviren) ahirette ziyan edecek(Cehenneme gidecektir)” (Al-i İmran suresi, 85)

“ …Bu gün size dininizi ikmal ettim ve size ihsanda bulunduğum nimetlerimi tamamladım. Sizin için din olarak İslamı seçtim/ İslama razı oldum… “ (Maide suresi, 3)

Prof. Dr. Ramazan Ayvallı Türkiye Gazetesinde Konu ile ilgili makalesinde: ” İslam dini, Hazreti Muhammed (aleyhisselam), bu dini bildirmeye başlayıncaya kadar gelmiş geçmiş olan, mesala Hazreti İbrahim, Hazreti Musa, Hazreti İsa gibi bütün Peygamberleri tanır. Onların hepsine inanılmasını emreder. Daha önce ki peygamberlere gönderilen eski dinlerin görünür ve görünmez bütün iyilikleri İslamiyette toplanmıştır. İslamiyet, insanların ruhi ve maddi refahın en mükemmel şekilde temin edecek prensipler getirmiştir. İnsan hak ve vazifelerini en geniş şekilde düzenlenmiştir. İslamiyet; İlme, fenne, tekniğe, endüstriyel, layık olduğu üzere ehemmiyet verir. Ziraat, ticaret ve sanatı da kati olarak emreder. İnsanların yardımlaşmalarını, birbirlerine hizmet etmelerini ehemmiyetle istemektedir.” Şeklinde belirtmiştir. (Ramazan Ayvallı, Türkiye Gazetesi)   
        
Görüldüğü üzere Yüce dinimiz İslamiyet insanın dünyevi ve ahirette mutlu olması için saadeti içinde toplayan son hak dindir. Allah katında makbul olan din, İslamiyettir. Öyle ki insanın her adımını, ailenin, evladın, milletlerin haklarını ve idarelerini öğretmekte, dirilere, geçmişlere, geleceklere karşı hak ve sorumluluklar yüklemektedir. Komşu haklarından, ana hakkına, çocuk haklarından hayvan haklarına, kul haklarına kadar bir çok sorumluluk yüklemektedir. Yüce dinimiz İslamiyeti anlatan, İslam alimleri kitaplarında; “ başkalarının can, mal ve ırzlarına saldırıyı, katiyetle yasaklandığını, hatta kafirlere bile iyi huylu olarak yaklaşmak gerektiğini geniş bir şekilde anlatmışlardır.      

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »