Saçlarınızı yıkarken bu hataları yapmayın!

Yıldız Eryıldız



Saçlar, kadınlar için önemlidir. Bu yüzden çalışan kadınlar olsun, ev hanımları olsun, saçlarına bakım yapmada titiz davranmaya çalışırlar. Saçlarınızı yıkarken bu hataları yapmayın! Yapılan bu ciddi hataların çoğu farkında olmadan yapılır. Ne kadar bakım yapmaya çalışılsa da bu hatalar yüzünden saçlar mat, pörsümüş, bakımsız ve cansız görünür. Hataların temelinde biraz kulaktan dolma bilgilere göre hareket edilmesi yatmaktadır. Sağlıklı saçlar için, saç sağlık uzmanlarının tavsiyeleri önem kazanmaktadır. Saç sağlık uzmanlarının, “saçlarınızı yıkarken bu hataları yapmayın” dedikleri tavsiyeler;

. Bir yıl boyunca aynı şampuanı kullanmayın. Saçınıza uygun olan şampuanı, başka bir şampuanla birkaç ayda bir değiştirin. Şampuan içeriği aynı gibi görünse de farklılık içerdiğinden saçlarınıza iyi gelecektir.

. Kullandığınız şampuan paraben içeriyorsa bu şampuanı derhal kullanmaktan vazgeçin.

. Saçlarınızı yıkamaya başladığınızda öncelikle saçlarınızı ve diplerini iyice ıslatın, sonra şampuan uygulayın. Diğer türlü ıslatmadan kullanırsanız daha fazla şampuan kullanmak zorunda kalacağınızdan bu durum saçlarınızı yoracaktır.

. Genelde saçlara şampuan uygulaması başın üst kısmından başlanır. Bu alışkanlığınızı değiştirerek enseden veya saçların uç kısmından başlayın. Başınızın üstünden aynı yerden şampuan uygulaması, orada yapılan köpürtme işlemiyle kimyasal birikmeye sebep olunur. Bu durum uzun süreçte saç dökülmesine sebep olur.

. Saçlarınızı bilinçsizce saç diplerine ve derisine zarar verecek şekilde ovmayın. Bunun yerine geniş dişli bir tarakla saçlarınızı tarayın.


. Saçlarınızı durulama da sıcak su ile yıkamayın. Saçlarınız yağlı ise diplerinde oluşan deformasyona karşı vücut daha fazla yağ üretir. Bu durumun saçlara yansıması ise saçlarda kuruluk, pörsüme ve cansızlığa sebep olur. Saçlarınızı durulama da ılık su kullanın. Saçlarınızı yıkarken, yapılan bu hatalar normalde basit gibi görünse de, saçlarınızı seviyorsanız, kendinize değer veriyorsanız bu hataları yapmayın.

Kaynak: Türkiye Gazetesi                   

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »