Yaşlanma Karşıtı Krem seçimi

Yıldız Eryıldız




Kadınlar için estetik ve güzellik elbette çok önemlidir. Zamanı durdurmak, imkansız olduğundan her yaşın insan için ayrı bir yeri vardır. Yaşın ilerlemesi ile beraber oluşan kaş arası izler, kaz ayakları, derin çizgiler kadınlar için kabus olmaktadır. Şunu söylemeliyim ki, paniğe gerek yok. Yapılması gereken, uygun olan yaşlanma karşıtı krem seçimi önem kazanmaktadır. Bu makalemizde yaşlanma karşıtı krem seçiminde ipuçları ve tüyolar vermeye çalışacağım.

Cilt bakımı sadece kadınlar için mi geçerlidir? Aslında cilt bakımı günümüzde erkekler için illaki yapılması gerekenlerdendir. Dikkat edilecek en önemli husus, herkes yaşına göre uygun kremi seçmede titiz olmalıdır. Bu durum yapılan hataların başında gelmektedir. Pek çok genç yaşlarına uygun krem kullanmadığından ileri ki yaşlarda bu durum sorunlara neden olmaktadır.

Gençlerin ciltlerine ağır krem kullanmalarına gerek yoktur. Sadece bu dönemde cildi temizlemek ve nemlendirmek yeterlidir. Gençlerin makyaj yapmaya başlamaları doğaldır. Ama yapmaları gereken mutlaka akşamları yatmadan makyaj temizlenmelidir. Yaş dilimine göre krem seçimine dikkat etmelidir. 25-30 yaş grubunda göz çevresinde kaz ayaklarının yavaş yavaş çıkmaya başladığı dönemdir. Bu yaş grubunda göz çevresine krem kullanmaya başlamalıdır. Genel bakımda kullanılan tonik kaliteli seçilmelidir. Doğru krem ile göz çevresi nemlendirilmelidir.

30-40’lı yaş gruplarında mimik kırışıklıkları, kaz ayakları daha da belirginleşeceğinden bir yerde 30 yaşı cilt bakımı için milat teşkil eder. Bu yaştan sonra gerginleştirici ve derin nemlendirici kremlerin kullanılmaya başlanacağı yaş demektir. Krem kullanırken bunu düzenli hale getirirseniz uzun dönem olarak faydasını görürsünüz. Bu yaş grubunda gündüz ve gece kremleri ile tanışma zamanı gelmiştir. Gece yatmadan cilt temizliğinden sonra gece kremini sürüp öyle yatmalısınız. Göz çevresi kremini yine yaş grubuna uygun olarak düzeltmelisiniz. Bu konu da bir dermatologtan yardım almaktan çekinmeyin.

40 yaş ve üzeri içinde ciltte başlayan yıpranma, kollajen kayıpları sebebiyle oluşan sarkmalar, gevşemeler, derin çizgilenme yine krem değişiminin geldiğinin habercisidir. Öncesinde başlamış olan bilinçli cilt bakımı sebebiyle cildiniz iyi durumda olsa bile biraz daha kuvvetli krem kullanma zamanıdır. Anti-aging, lifting özellikli, kırışıklık karşıtı, kollajen tamamlayıcı kremler kullanılmalıdır. Günlük bakım kremlerinden önce anti- aging kremleri kullanırsanız, cildiniz daha iyi görünecektir.



Yaşlanma karşıtı en iyi kremler

. Revitalift yüz, hatlar&boyun kremi: Bu kremler yüz ve boyun için özel geliştirilmiş, yıllarca yapılan Ar-Ge çalışmalarının neticesinde elde edilen özel formüller eşliğinde hazırlanmış olduğundan bu bölgelerdeki kırışıklığı azaltır, cildi sıkılaştırır.

. Pro- Define Rich Yaşlanma karşıtı kremler: Bu kremlerin özelliği yaşlanma karşıtı olması ve sıkılaştırıcı, gerginleştirici lifting ürünler olmasıdır.

.Yaşlanma ve Kırışık karşıtı sıkılaştırıcı gece kremi: Gece yatmadan kullanabileceğiniz, revitelift nuit, cildin koruyucu katmanını güçlendiren kremdir.

. Kuru ciltler için sıkılaştırıcı ve kırışıklık karşıtı yoğun bakım kremi: Yaşlanma ile beraber cilt kuruluğu başlar. Kuru ciltlere, oluşacak derin çizgilerin ve cilt kusurlarının giderilmesi ve cildin ihtiyacı olan nemi sağlayacak, cilt kuruluğunu azaltacak krem seçilmelidir.

. Yaşlanma karşıtı yağsız nemlendirici: Bu tip bir kremi seçmede amaç erken yaşlanma belirtilerine ve cilt olarak karma cilt tipi olanların kullanacağı bir krem tipidir. Erken yaşlanma nedeniyle gündüz kremleri, gece kremleri, nemlendiriciler ve temizleme tonikleri artık hayatın bir parçası olmak zorundadır. Haftada bir evinizde kendi başınıza uygulayabileceğiniz iyi bir peelinginizin bulunması, cildiniz için uygulayacağınızın cilt maskeleri uygulamanız gerekecektir. Tecrübelerimizi sizlere yansıtmaya çalıştım. Kesinlikle merdiven altı bilmediğiniz kremleri,  sonrasında üzülmemek için kullanmayın. Cilt bakımında iyi bir dermatoloğa danışmaktan çekinmeyin.                    

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »