Sağlıklı Cilt İçin Pratik Uygulamalar

Yıldız Eryıldız




Sağlıklı cilt için pratik uygulamalar sayesinde pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Güzel olmaya, iyi bir cilde sahip olmaya genetiğin etkisi de inkar edilemez. Bunun yanında güzel bir cilt için biraz özen göstermeniz ve bilinçli olmanız gerekiyor. Yapabileceğiniz sağlıklı cilt için pratik uygulamalar

. Uyku düzenine dikkat!

Cilt için uyku önemli, uyku da salgılanan kollajen, hücreleri yeniler. Günlük 7-8 saat uyumanız yeterli olacaktır.

. Detoks yapın

Bol bol narenciye tüketerek detoks yapın. Alacağınız C vitamini vücudun sağlığı ile cildiniz arasında bağ kurarken detoks yapmanızı da sağlayacaktır.

. Cilde masaj faydalıdır

Yatmadan önce günlük yaptığınız cilt temizliği sonrasında, sürdüğünüz nemlendiriciyi masaj yaparak sürün.

. Güneşe maruz kalmayın

Vücut için ihtiyaç olan D vitamini için günlük 30 dakika güneşlenmeniz yeterli olacaktır. Bunun dışında uzun süre güneşe maruz kalmayın. Yüksek faktörlü kremler kullanmayı ihmal etmeyin.

. Sivilce ve siyah noktalarla mücadele edin

Sivilceleri sıkmak doğru ve tavsiye edilen bir davranış değildir. Bunun için dermatologa gitmekten çekinmeyin. Vereceği ilaçları düzenli kullanarak yüzünüzde iz kalmasını önleyin. Siyah noktalara da bant kullanarak cilt temizliği yapın.

. Düzenli spor ve egzersiz yapın

Düzenli yapılan egzersiz sağlığınız ve cildiniz için çok faydalıdır. Cildinizin sıkı olmasını sağlar. Spor sırasında salgılanan endorpin ve dopamin gibi mutluluk hormonları çok faydalıdır.

. Vücudunuz susuz kalmasın

Cildinize gösterdiğiniz ihtimam dıştan olduğu kadar içeriden de önemlidir. Bu yüzden vücudunuzu susuz bırakmayın.

. Cilt maskesi uygulamayı ihmal etmeyin

Evinizde hazırlayacağınız, naturel cilt maskesini hafta da en az bir kere uygulayın.

. Bitkisel çay için

Cilt için bitkisel çayların faydası inkar edilemez. Bitkisel çaylar cildi beslediğine göre yeşil çay başta olmak üzere faydalı çaylardan için.

. Makyajı az yapın

Makyaj yaptığınız sürece cildiniz nefes alamadığından makyajı az yapın. Gözeneklerin açık kalması iyi olur.

. Yüzünüzü haftada bir fırçalayın

Haftada bir en az yüzünüzü fırçalayarak cildinizde kan dolaşımını sağlayın. Kan dolaşımı sayesinde cildiniz beslenecek ve iyi görünecektir.

Yanınızdan canlandırıcı mendili eksik etmeyin. Bu mendili kullanarak cildinizin temiz ve ferah kalmasını sağlayın. Duş alarak ve buhar banyosu uygulaması ile cildinizde gözenekleri açarak cildinizin nefes almasını sağlayın. Beslenmeye dikkat edin, omega 3 ve E vitamini yönünden zengin besinler tüketin. Kullanacağınız kremleri mümkün olduğu kadar en aza indirin. Umarım sağlıklı cilt için pratik uygulamalarla ilgili tavsiyelerimiz faydalı olmuştur. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın. 
  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »