Ezbere Protein Tozu Kullanmayın





Son zamanlarda gençlerde spor yapmak trend oldu. Spor yapmayı, özellikle gençlerin bu şekilde yönlendirilmesini doğru buluyorum. Yanlış olan kas yapma telaşı ile ezbere protein tozu kullanmaktır. Spora başlayacak çocukların, gençlerin öncesinde bir kalp uzmanına görünerek riskleri minimuma indirmelerini öneriyorum.  Spor kişilere sabrı öğretir. Vücut geliştirmek için spora başlayanlar kısa yoldan, hemen kas yapma telaşına düştüklerinden bilinçsizce, araştırmadan, bir profesyonelden destek almadan protein tozları  ve diğer sporcu gıdalarını kullanmaya kalkmaları sağlık açısından riskler taşımaktadır.

Bilinçsizce hemen kas yapmak için ezbere protein tozu kullanmayın. Bu durumda ne yapılacak, protein tozu kullanılmayacak mı? Gıda takviyesi ve beslenme derneği başkanı Samet Serttaş  bu ürünlerin kas amacıyla kullanılmasının ölümle sonuçlanabilen ciddi sağlık problemlerine yol açtığını belirtmiştir. Devamında protein tozları için şunları söylemiştir:” Sporcu beslenme destek ürünleri kas yapmak için üretilmiş besinler değildir. Bu yüzden sporcu gıdaları herkese uygun olmaz. Kişinin yaptığı sporun yoğunluğuna göre spor öncesi ve sonrası oluşacak beslenme açıklarını gidermek için ürünün üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanılmalıdır. “ dedi.

Profesyonel ve amatör sporcuların yaptıkları sporun yoğunluğu farklı olduğundan, özellikle amatörler gıda takviyesi bağlamında her ürünü kullanmasın. Gıda takviyesi ve Beslenme Derneği başkanı Samet Serttaş :” Sporla kaybedilen kasların tekrar kazanılması için özel bir beslenme programı gereklidir. Bu programda fazla miktarda et, süt, yumurta gibi normal besin öğeleri ile yapılabilir veya proteini konsantre şekilde sunan çeşitli sporcu gıdalarına da başvurabilirler” demiştir. Aşağıda linkini vereceğim makaleyi de okumanızı tavsiye ediyorum. Ezbere protein tozu kullanmayın, mutlaka bir profesyonelden yardım almalısınız. Kas yapayım derken sağlığınızdan olmayın. Doktora danışmaktan, yardım almaktan çekinmeyin. Sağlıklı olun sağlıcakla kalın.



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »