Gençlik Sırları

Yıldız Eryıldız




Genç iken farkına varmadığımız cildimizdeki değişimler belki de kırk yaşından sonra güzel kalabilecek miyiz? Güzel kalmak için gençlik sırları var mı? Anti-aging kremle tanıştığımızda geç kalmamak önemlidir. Allahın yarattığı en güzel varlıklardan olan insan genç, güzel, sağlıklı kalabilir mi? Bu makalemizde gençlik sırlarından, yaşlanmayı geciktirmekten daha önemlisi sağlıklı kalabilmenin yollarını anlatmaya çalışacağım.

Uyku

Sağlıkla ilgili okuduğunuz tüm makalelerin çoğunda hep söylendiği gibi uyku bir insan için çok önemlidir. Düzenli uyku için benzetme yaparsak insan için ”gençlik pınarı”dır. İnsanın Gecenin belli saatlerinde yatakta olması, uyuması gerekir. Neden diye sorguladığınızı duyuyorum. İnsan vücudu uzman görüşüne göre gece (23:00 ile 05:00) arası karanlıkta uyurken melatonin, kollajen salgılar. Bu salgılama sayesinde hücre yenilenmesi olur. Vücut bir yerde biyolojik ritmini kaybetmez. Kendini koruyabilir. Biyolojik ritim bozulmayacağından vücut hem sağlıklı, hem de genç kalır.

Dengeli beslenme ve maya

İnsan sağlığına dengeli beslenmenin katkısını unutmamak lazımdır. Et, süt, yumurta, sebze ve meyve dengesi gözetilerek bilinçli menü oluşturmalıdır. Ayrıca pek çok ülkede sağlık ve güzelliğe katkılarından dolayı maya tabletler piyasaya sürülmüştür. Tabletlerin içeriğinde B vitamini, demir, protein, krom, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineralleri taşıdığı belirtilmektedir. Uzmanların cilde faydalı olduğunu belirttikleri bu ürünü doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytinyağı vücut için gençlik iksiri gibidir. Hücre yenilenmesi ve antioksidan yönüyle, ayrıca Alzheimer hastalığını ilerlemesini durdurması ve kanseri önleyici olması onu değerli kılmaktadır. Hatta hamilelikte düzenli tüketimi bebeğin zekasını etkileyip gelişimine faydası olacaktır. Antioksidan olması ise yaşlanmayı geciktirir. Mutfağınızda bu altın sıvıyı yemeklerinizde mutlaka kullanın. Diğer faydalarına da kısaca değinecek olursak, gençlik sırlarının temel bileşenlerinden birisidir;

. Ciltte kırışıklıkları gidermesi, kuru ciltleri canlandırması, yumuşatıp beslemesi, saçlara kattığı canlılıkla zeytinyağı çok faydalıdır.

. İşleri sebebiyle uzun süre ayakta kalanların yorgunluğunu gidermede, ayaklardaki çatlakların giderilmesinde birebir olan zeytinyağını kullanmaktan çekinmeyin.

. Kurumuş, tahriş olmuş dudaklarınızı da merhem niyetine sürebilirsiniz.

. Zeytinyağı ile vücuda yapılacak masaj kan basıncını artırır ve cildi oksijen açısından besler.

. Saç diplerini besler, saçı parlatır, canlı görünüm sağlar.

. Sivrisineklerin zeytinyağı sürülü bölgeye gelmediğini ve keneleri etkisiz hale getirdiğini biliyor muydunuz?  
  
. Doğum çatlakları ve emziren annelerin göğüs bakımında zeytinyağı rahatça kullanılabilir.

. Tırnakları güçlendirmesi ve güzelleştirmesi, her yönüyle zeytinyağı tüketiminin önemini ortaya koymaktadır.

Gençlik sırlarını, hayatımızda bazı alışkanlıklarımızı değiştirerek sabırla uygulamak mümkündür. Yaşlanmayı geciktirmek, en önemlisi sağlıklı bir hayatımızın olması için yukarıda anlattığımız etkenlerin yanına günlük spor ve egzersizi, su tüketimini(günlük 8-10 bardak) eklemek gerekiyor. 


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »