Black Friday mi? Efsane Cuma mı? Hangisi?

İbrahim Öztürk




Black friday her yıl Amerika Birleşik devletlerinde kasım ayının dördüncü haftası Perşembe günü başlayan alış veriş çılgınlığının sebebi yapılan müthiş indirimlerdir ve sabahtan mağazaların önünde oluşan kuyruklar, trafiğin kilitlenmesi, sokaklardaki aşırı kalabalıklardan dolayı bu ismi almasına sebep olmuştur. Kanada’da ve İngiltere gibi ülkelerde de farklı günlerde uygulanır. Mağazalara gidemeyenler için e- ticaret, online alışverişle bu güne iştirak edebilmektedirler.

Bu yıl Black Friday 22 kasım saat 22. 00’da başlayacak 24 Kasım saat 12.00’da bitecek. Black Friday mi? Efsane Cuma mı? hangisi? Efsane Cuma’yı Türkiye’nin online platformda, e-ticaret devi Hepsiburada üçüncüsünü düzenliyor ve Black Friday’le eş zamanlı olarak başlatılacak. Efsane Cuma için büyük bir hazırlık ve dev bir organizasyon için hazırlıklar tamamlanmıştır. Geçen yıl 12 milyon ziyaretçi ile 252 milyonluk satış yapan şirket 15 bin iş ortağıyla bu yıl hedefledikleri kitle 20 milyon olarak belirlenmiştir.

Hepsiburada 100 bin metrekarelik akıllı merkezden yönetilecek organizasyon için 300 den fazla IT uzmanı, binden fazla üniversite öğrencisine istihdam sağlanmıştır. Hepsiburada’nın Ticaret Grup Başkanı Mutlu Erturan :” Hepsi burada çalışanları ve iş ortaklarından oluşan 50 bin kişilik dev bir ekip, tedarik sürecinden operasyonlara, pazarlamadan teknolojiye kadar uzanan süreçlerde müşterilere efsane bir gün yaşatmak için seferber olacak. O gün Türkiyenin 81 ilinde sevkiyat yapılacak. Toplam 6660 kargo şubesi, 17000 araç, 63500 personel ile dağıtım planlanıyor.” Dedi. Erturan konuşmasının devamında bu yıl müşterilerimiz “indirime girse de alsam” diye düşündükleri bir çok ürünü Efsane Cuma günü alabileceklerini belirtmiştir.

Cep telefonlarında neredeyse 2 bin liraya yakın indirimler, elektronik cihazlarda 3 bin liraya kadar indirimler bekleniyor. Sürpriz olarak ev, motosiklet, arsa satışları bu güne özel yapılacaktır. Black Friday mi? Efsane Cuma mı? hangisi? Amerika’nın, Kanada’nın, İngiltere’nin Black Friday (Kara Cuma) varsa, bizim de Efsane Cuma'mız var. Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan:”Biz günü hepsiburada olarak yılın en avantajlı günü ilan ettik. Efsane Cuma Günü yapacakları fırsatlarla dolu alışverişin keyfini çıkarmaya davet ediyoruz. “ demiştir. Makalemizi yazma amacımız “indirime girse de alsam” diye alacağınız bir ürün varsa Efsane Cumayı duyuralım dedik. Herkese keyifli alışverişler!      

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »