İntagram hesabım çalındı nasıl geri alabilirim?

İbrahim Öztürk




Akıllı telefonlarda, tabletlerde çok kullanılan uygulamalardan birisi de instagramdır. Bu uygulamaların kullanım kolaylığı olduğu kadar, hackerlerde boş durmuyor. Hacklenen hesaplar, çalınan hesaplar çoğu platformda sorgulanmaktadır. İnstagram hesabım çalındı nasıl geri alabilirim? sorusu da çok sorulanlardan birisidir. İnstagrama kayıtlı mutlaka bir e –mail adresiniz var ve ona giriş yapıyorsanız sorunun çözümünde ihtiyacınız olacaktır.

 İnstagram hesabım çalındı nasıl geri alırım? sorusunun çözümünde, iki yol kullanacağız. Birincisi SMS ile şifreyi geri alma yöntemini anlatalım. İnstagramın kayıtlı olduğu telefon numarasını kullanarak SMS aracılığıyla şifreyi geri almak için instagram uygulamasını açın. Uygulamanın açılış ekranında “giriş detaylarını unuttum” kısmına tıklayın ve “SMS göndere” dokunun. Bu durumda karşınıza “parola yenileme linki” çıkacaktır. Yapmanız gereken parolanızı değiştirin ki, yeni oluşturduğunuz parola ile instagrama girebilesiniz.

İnstagram hesabım çalındı nasıl geri alabilirim? Sorusunun çözümünde ikinci yolu anlatacak olursak;

. İnstagram hesabınızı başka bir yerden veya telefondan değil özellikle kendi telefonunuzdan açmaya dikkat edin. Yani kendi telefonunuzdan instagram hesabınızı açın. Ve daha önceki gibi “giriş detaylarını unuttun mu? Giriş yapmak için yardım al” seçeneğine tıklayın.

. Bir sonraki işlemde “kullanıcı adı veya e-postayı kullan” seçeneğini seçmelisiniz. Karşınıza çıkacak olan “hesabını bul” kısmına “kullanıcı adını” yazınız.

. Kullanıcı adını yazdıktan sonra açılacak ekranda “Daha fazla yardıma ihtiyacın var mı?” seçeneğine tıklayın.

. İnstagrama kayıt yaptırırken kullandığınız e-mail adresini doğru olarak:” Kaydolurken kullandığın e- posta adresi” bölümüne yazınız.

. Sonraki ekranda “Benim fotoğraflarımın olduğu kişisel hesap” kısmını seçin. İnstagram hesabınız marka hesabıysa o zaman diğer seçenekleri tıklamanız gerekecektir.

.” İstek gönder” kısmında çalınmış olan instagram hesabınız için” Hesabım başkasının eline geçti” seçeneğini tıklayın.

. En önemli olan bölümde ileride olabilecek sorunlar için “ Bunu daha çabuk çözmemize yardımcı olacak detaylar ekle” seçerek bu kısma ek bilgilerinizi girin.

. Son işlem olarak “İsteği gönder” butonuna tıklayıp işlemi bitirin. Bundan sonrasında yapmanız gereken sabırlı olmaktır. Size mutlaka yanıt gelecektir. Yanıt gelme süresi bir haftayı bulabilir. Çözüm için eklenen detaylar ve fotoğraf hesabınızın tekrar çalınması durumunda daha faydalı olacaktır. Umarım instagram hesabım çalındı nasıl geri alabilirim? Diye soranlara, hesabını çaldıranlara kılavuz niteliğinde faydalı bir makale olmuştur.                     

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »