Makyajsız da iyi görünmek mümkün müdür?

Yıldız Eryıldız




Her kadın yaratılış gereği güzel görünmek ister. Güzel görünmek her kadının hakkıdır. Bu yüzden olsa gerek tarihte de ünlü kadınların ya da bulunan arkeolojik kalıntılardan kadınların makyaj yaptığı görülmektedir. Makyajsız iyi görünmek mümkün müdür? Günümüzde makyaj yapma yaşı 16-17 yaşına kadar düşmüş iken bu makalemizde makyaj yapmadan da güzel görünmenin yollarını anlatmaya çalışacağım. Aslında cildin sağlıklı olması için, cildin temiz olması, nemli olması çok önemlidir. Ayrıca güneş ışınlarına bilinçsizce maruz kalmaması gerekir.

Buhar banyosu yapın

Cildinizin nefes alması için buhar banyosu yapmanız iyi olacaktır. Buhar banyosu sayesinde gözenekler açılacaktır. Cildin gözenekleri açılacağından temizlik de kolay olacaktır. Açılan gözeneklere oksijen girmesi cildi besleyecektir. Makyaj yapmadan iyi görünmek isteyen kadınlar mutlaka buhar banyosunu yapsınlar.

Cilt temizliği düzenli olsun

Gece mutlaka yatmadan cilt temizliği yapmayı alışkanlık haline getirin. Bunun içinde yatmadan cildinizi yıkayın. Tüm gece boyunca cilt hücrelerinde yenilenme olur. Sabah kalktığınızda yeniden derinlemesine temizlik sağlayan ve devam ettiren jel türü kremleri kullanın.

Cildinize Tonik Kullanın

Cilde tonik kullanmanızı tavsiye etmemizdeki amaç öncelikle gözeneklerde yağ birikmesinin en aza indirilmesi, akne oluşumunun da minimuma çekilmesidir. Diğer bir faydası da daha sıkı gözeneklere sahip olmanızı sağlar. Tonik olarak da maden suyunu kullanabilirsiniz.

Nemlendirmek cilt için önemlidir

Cildin nemli olması sağlıklı ve iyi görünmenin anahtarıdır. Cildinizin ışıltısını kaybetmemesi için nemli olması gerekir.  Cilt nemli tutulmalı ki diğer ciltte oluşacak kırışıklıklar ve sivilce oluşumu önlenebilsin. Cilt yapınıza uygun nemlendirici seçerek düzenli olarak kullanın. Bütün bunları yaparken dengeli beslenmeyi, uyku düzenini, günlük 1,5-2 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Makyajsız iyi görünmek mümkün müdür? Sorusuna umarım yanıt olmuştur.      

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »