Kurbağaya Dönüşmeyin!

Yıldız Eryıldız



    
Teknolojinin gelişimi, beslenme alışkanlıklarının değişmesi ve gıdalardaki GDO durumu derken, günümüz insanının görüntüsü birbirine benzemektedir. Yemeklerde alınan fazla kalori, hareketsizlikten yakılamayan kalori insanlara kilo olarak yansımaktadır. Obezitelik neredeyse çağın hastalığı durumundadır. Kilo almanın zararlarını düşünmeyen, kendine iyi bakmayanların da artmasıyla beslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç’ın dediği gibi ”Kendine iyi bakmayanlar gittikçe kurbağaya dönüşüyor.”

Kütahya’da düzenlenen bir söyleşide beslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç’ın sağlık ve beslenme ile ilgili söyledikleri dikkat çekicidir:” Bir tane obez, şişko dedemiz yoktu. Ne oldu da biz bu kadar kas kaybettik. Beyaz un, beyaz şeker, mısır şurubundan uzak durulması gerekiyor. Kendine iyi bakamayanlar gittikçe kurbağaya dönüşüyor. Kollar, bacaklar inceliyor, karın şişiyor. Göbek ve belde yağlanma oluyor, kas ve kemikler eriyor. Aşırı yemekten çok fazla hastalıklar oluşuyor; şişiyoruz ve sistem bozuluyor. Göbek ve bel civarı erkeklerde 94, kızlarda 88 santimetreyi geçmeyecek. Eğer bu ölçüyü geçiyorsa, yüksek tansiyon, şeker, kalp krizi, inme, felç, karaciğer yetmezliği, safra taşı, böbrek hastalıkları, Alzheimer riskleri artıyor” demiştir.


“Kurbağaya dönüşmeyin” derken yapılacak olan aslında beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek, kendimize bakmamız gerekiyor. Dedelerimizde, atalarımızda obez, şişman yoktu. Onlar aldıkları kaloriden fazlasını çalışarak yakıyorlardı. Aşırı yemeyip doymadan kalkıyorlardı. Henüz geç olmadan dengeli beslenmeye geçerek, günlük yapacağımız spor ve düzenli yürüyüşle sağlıklı bir vücuda geçmemiz hayal değildir. İnsanın alışkanlıklarını hemen değiştirmesi kolay olmasa da sevdiklerimiz için bir yerden başlanılması gerekiyor. Obezitelikten, fazla kilolardan kurtulmak için bilinçli hareket etmek önemlidir. Herkes aç kalarak zayıflayabilir. Önemli olan kas kaybına uğramadan kilo vermektir. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.


Kaynak: Türkiye Gazetesi


İlginizi çekecek yazılar: Tok kal, kilo ver

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »