Kreatin Bakımı ile ilgili bilinmesi gerekenler

Yıldız Eryıldız




Saçların sık sık boyanması ve ısıl işlemlerin uygulanması, saçlarınızın yıpranmasına ve canlılığını kaybetmesine sebep olur. Kolayca kırılan saçların durumu tabi ki biraz can sıkıcıdır. Yapılacak olan aslında saçlarınızın nefes almasına müsaade etmelisiniz. Saçlarınızın canlılığını kazanması için saçlarınıza  botoks uygulayın. Yani saç botoksu uygulamanızı öneririm.

Kreatin bakımı diye başladığımız makalemizde akla gelen soru kreatin nedir? Kreatin bir çeşit protein maddesi olup aslında saçın sıkı sıkı tutunarak oluşumunu sağlar. Saçın deforme olmasının temelinde boya, fön, maşa ve kimyasalların kullanılmasıyla beraber kreatin yapısı bozulur. Kreatin yapısının bozulması, saçlarda yıpranma ve matlaşmaya sebep olur. Yıpranma yüzünden saçlar esnekliğini kaybettiğinden çabuk kırılır.

Bu durumda olan saçlara kreatin bakımı uygulamak gerekir. Saçların kaybettiği kreatini tekrar kazanabilmesi için bir nevi “saç botoksu” dediğimiz saç bakımı uygulanmalıdır. Bunun için özel bir şampuan ve özel bir ilaçla uygulanır. Kreatin bakımı yaklaşık 3-4 ay saçınızı canlı tutar. Özel şampuanla saçlarınızı yıkadığınızda, şampuanın saçınızda biraz beklemesini sağlayın. Açılan pulları doldurmak için bir fırça  yardımıyla kreatini uygulayın. Saçınızda 20 dakika kadar bekletip sonra durulayın. Bu uygulamayı bir profesyonelden yardım alarak yapmanızda fayda var.

Kreatin bakımı yaptıktan sonra saçınıza düzleştirici ve ısıl işlem uygulamayın. Bu tür uygulamalar kreatinin özelliğini kaybettirir. Kreatin bakımıyla saçlar, parlak bir görünüm kazanır. Saçlarda düzleştirici etki bıraktığından sizi fön ya da düzleştirici derdinden kurtarır. Kreatin bakımında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, uygulama yapılırken içeriğinde formaldehit bulunduğundan solunumu sakıncalıdır. Alerjiye sebep olduğu gibi, kanserojen etkisi de bulunur. Uygulama iyi havalandırılmış ortamda, maske yardımıyla yapılırsa, sağlığınız açısından iyi olacaktır. 

İlginizi çekecek yazılar: Saç bakımınızı ihmal etmeyin              
           

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »