Kemik yapısının Korunması

Yıldız Eryıldız




İnsan vücudunu sağlam tutan, yaş ilerlediği halde dimdik olan yaşlıların bu durumu neden kaynaklanmaktadır? Bilinmesi gereken böyle bizi sağlam tutan aslında kemik yapısıdır. Bu durum kemik yapısının korunmasının da önemini ortaya koyar. Kas sistemi ve tendonlar bile gücünü kemik yapısından almaktadır. Vücut geliştirme çalışanlar, ağır tempoda çalıştıkları egzersizlerde görev alan dayanıklı diskler devreye girer. Dolayısıyla bu dayanıklı diskler sayesinde vücudumuz daha dayanıklı ve sağlam olur.

Yapılan antremanlarda squat, bench pres, deadlift gibi temel hareketlere bir de ayrıca ağırlık eklersek, kemiklere daha fazla yük binmiş olur. Tam da burada beyin uyarılır, vücut kemikleri sağlama almak için hormon salgılamaya başlar. Bu çalışmayı haftada iki- üç gün yaptığınızı düşünürsek, hormon salgılama ona göre olur. Kemik yapısı sağlama alınmış olur. Yanlış düşünce şurada ki ağırlığı sadece kaslarla kaldırıyoruz algısıdır. Aslında kemik yapısı güçlü olanın kas yapısının güçlü olması ile orantılı olarak daha fazla ağırlık kaldırır. Görüldüğü üzere sporun, vücut çalışmanın insana kattığı + değer, kalbinizi kuvvetlendirmesi, kemik ve kas yapısının güçlü olmasını sağlamasıdır. Sadece spor yeterli değil, beslenmenin önemini de hatırlatalım.


Kemik yapısının kuvvetli olması için neler yapmalıyız? Kemik yapısını kuvvetlendirmek için mutlaka spor yapılmalıdır. Sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edin. Vücut geliştirme çalışmakta kemik yapısını kuvvetlendirir. Kemik yapısının güçlü olması ve kemik erimesinden etkilenmemek için bir insanın günlük olarak 1000gr civarında kalsiyum alması gerekir. Vücut çalışanlar için bile kaslar kadar kemik yapısının kuvvetli olması için ihtiyaç olan proteini ve vitamini alması gerekir. D vitaminini de ihmal etmeyin. Günlük olarak 15-30 dakika 11.00- 15.00 saatleri arasında güneşlenmeniz yeterli olacaktır. Kemik yapısı insanlar için çok önemli olduğuna göre, korunmayı ve özen gösterilmeyi hak etmiyor mu? Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın.                  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »