Müsadenizle Büyükler Filmi Analiz –Eleştiri- Yorum

Kemal Güneş



Yönetmen: Talip Karamahmutoğlu

Oyuncular:  Emre Altuğ, Atsız Karaduman, Hakan Esen, Duygu Paracıkoğlu, Barış Kışlak

Çocuk Oyuncu Kadrosu: Efe Koçyiğit, Enes göçmen, Bilge Kara, Nehir Seymenoğlu, Amir Shehadeh 

Senaryo      : Talip Karamahmutoğlu

Vizyon Tarihi: 28 Aralık 2018

Müsadenizle büyükler filmi yukarıda gördüğünüz üzere vizyon tarihi 28 Aralık 2018 olmasına rağmen, seyretmediğimiz halde, film hakkında bir şeyler yazma ihtiyacı duydum. Çünkü filmin türü aile olması ve konusunda sokak hayvanları ile çocukların olması filmi ilgi çekici kılmaktadır. Filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu birçok festivalden ödülle dönen mezarcı filminin yönetmenidir.  Yönetmenin aldığı ödülle kendini kanıtlamış olması, filme pozitif yaklaşım sergilememize sebep olmaktadır.

Son zamanlarda yaşanan hayvanlara yapılan işkenceler, televizyon ve gazetelerde yayınlanan haberleri üzülerek görüyoruz. Ecdadımızın hayvanlara olan yaklaşımını bildiğimiz için patisi kesilmiş, kulağı kesilmiş, kedi ve köpek haberleri aslında toplumun, gençliğin değişiminin habercisidir. Tam da merhamet medeniyetinin torunlarındaki değişimin, tehlike sinyallerinin gelmeye başladığı bu zamanda bu tür filmlere çok ihtiyacımız var. Müsadenizle büyükler filmi sokak hayvanlarına duyarlı olmayı işlemesi filme, sosyal sorumlulukta yüklemektedir.  

   
Aile bağlarını kuvvetlendiren, hayvan sevgisini aşılayan bu tür filmlerin çocuklarımız ve gençliğimizin kesinlikle ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sevgili peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde:” Yalnız insanlara değil, bütün mahlukata merhametli olmak gerekir” buyurmuşlardır.  Bunun anlamı yeryüzündeki mahluklara merhametli olmak gerektiği anlatılmış, ecdadımızı bu konu da çok titiz davranmış. Osmanlılar zamanında İstanbul’a gelen İtalyan bir seyyah çok şaşırır: ” Yüzlerce köpek topçu kışlasının önünde toplanmış bağırıyorlardı. Az sonra omuzlarında uzun sopalarla kazanları taşıyan askerler çıktı. Köpekler sevinçle hoplayıp zıplamaya başladılar. Şanslı yaratıklar, İstanbul’da köpekler bile itibarlı” demiştir. Müsadenizle büyükler filminde toplumun sokak hayvanlarına daha duyarlı olması amaçlanmıştır. Ailece gidilecek bir film olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.

İlginizi çekecek yazılar:  Osmanlılarda Hayvan Sevgisi



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »