Yüzdeki Tehlike: Siyah Noktalar

Yıldız Eryıldız



Her yaş grubunda olan kadın, erkek herkesin başına gelen minik noktacıklar, diğer adıyla siyah noktalar nedir? Yüzdeki tehlike: siyah noktalar oluşum olarak T bölgesi tabir edilen burun, elmacık kemikleri, çene bölgesinde olur. Genellikle hiç kimse bundan hoşlanmaz. Ama en çokta kadınlar siyah noktaları sevmez. Cildimizin belalısı siyah noktalar kadın, erkek ayrımı yapmıyor. Bu durumda ne yapılması gerekir? Siyah noktalardan nasıl kurtuluruz? 

Yüzdeki tehlike siyah noktalar nasıl oluşur? Aslında deri altında biriken yağ ve kir olarak tarif edebiliriz. Oluşmasının altında yatan sebepler ise tamamen beslenme ve iyi temizlenemeyen cilttir. Siyah nokta sorununa karşı yapılması gereken doğru ve dengeli beslenmenin yanında düzenli cilt temizliğidir. Siyah noktalara önlem almazsanız bir sonra ki aşaması sivilceler olacaktır. Sonrasında sivilcelerle uğraşmanız gerekecektir. Sivilceye dönüşüm olmadan önlemini almalıyız. Alınacak önlemler nelerdir?

Siyah noktalardan kurtulmanın en başında cilt temizliği gelir. Bunun içinde ciltte gözenekleri açmanız gerekir. Gözenekleri açmanın en iyi yolu da buhar banyosudur. Yapacağınız buhar banyosu 15 dakikadan az olmamalıdır. Bir litre kaynamış suyun içine yarım limon suyu ve kabuğu, papatya, fesleğen, lavanta atarak saçınızı boneleyip, bir havlu ile başınızı kapatıp, yüzünüzü buhara maruz bırakın. Bu buhar banyosu cildinize ve solunum yollarına da faydalı olacaktır. Hemen yeri gelmişken sinüzit sorununuz var ise kaynamış suyun içine sadece papatya atıp buhar banyosunu yapın. Hem cildiniz, hem de sinüslerin temizlendiğini göreceksiniz. Gözenekleri açmanın başka bir yolu da yıkama jelleri, köpükleri seçenek olarak kullanabilirsiniz. Ama en iyi yöntem buhar banyosudur.



. Siyah noktaları sıkmak yerine bir aparatla temizlemeniz doğru olan yöntemdir. Aparat kullanarak temizleme yöntemleri: şırınga, temizleme çubuğu, vakum makinesidir. Eczaneden alacağınız şırınganın iğne kısmını atarak kullanın. Siyah noktanın üzerine ortalayıp ve hafif bir baskı ile çıkartınız.

. Temizleme çubuğu veya komedon aleti denilen aparat sırf siyah noktaları temizlemek için yapılmıştır. İki tarafında farklı boyutlarda halkaları vardır. Siz uygun olanı seçip siyah nokta üzerine ortalayıp baskı uygulayın.



. Siyah noktaları temizleme de kullanacağınız diğer aparat vakum makinesidir. Siyah nokta ile savaşta en etkili olan belki de budur. Vakum makinesinin yuvarlak ucu, tüm kirleri, siyah noktaları içine çekerek temizliyor. Sakıncası ise çok kullanımda gözenekleri genişletmesi ve ciltte sarkma ve kırışıklığa sebep olabilir. Bu yüzden alacağınız vakum makinesinin kaliteli ve bilinen bir marka olmasında fayda var.

. Siyah noktaları temizleme de kullanabileceğiniz diğer bir yöntemi belirterek yazımıza son veriyorum. Peeling kullanarak siyah noktaları temizleyebilirsiniz. Yüzdeki tehlike: siyah noktalar makalemiz umarım faydalı olmuştur. Sağlıklı olun, sağlıcakla kalın. 

İlginizi çekecek yazılar:  .Sağlıklı Cilt İçin Pratik Uygulamalar

                                          . Makyajsız da iyi görünmek mümkün müdür?

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »