Göbek Eriten Diyetler

Yıldız Eryıldız




Günümüz insanının en çok sıkıntı çektiği, kurtulmak için uğraştığı göbek, karın bölgesinde oluşan yağlar, sebebiyle aynı zamanda sağlığı da tehlikededir. Göbek, obezite olmanında işareti olurken, kadın veya erkekte görüntü açısından da hoş durmaz. Bundan daha önemlisi ise yapılan araştırma ve gözlem sonucu olarak kalp hastalıkları, şeker hastalıkları gibi sorunlara yol açtığı tespit edilenler arasındadır. Göbek konusunda sıkıntı ve sorun yaşayanların yapacakları diyet konusunda merdiven altı hazırlanan, işin uzmanı olmayan kişilerin hazırladığı veya verdiği diyet, kürleri kullanması risklidir. Bilinçsizce, sorgulamadan kullanılırsa, başka sağlık sorunlarına, hatta ölümle sonuçlanan üzücü durumlara yol açtığını haberlerde görmekteyiz. Bu konuda yaptıkları araştırmalarla kendisini kanıtlamış olan değerli hocamız Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlunun verdiği göbek eriten diyetleri aktaralım.


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlundan lahana diyeti veya kürünü aktaralım. Malzeme olarak 2-3 adet taze lahana yaprağı, 2 su bardağı kullanılır. 2 bardak su bir kapta kaynatılır. Kaynayınca lahanaları içine atıp 10 dakika kaynatın. Sonra soğuyunca süzüp sabah, akşam yemeklerden yarım saat önce için. Diğer kürde 16-17 dal maydanoz iki yemek kaşığı limon ve bir bardak su blendir veya mutfak robot içine atarak sıvı hale gelince bir bardağa koyup için. Kara ciğer yağlanması, damarlardaki trigliseride ve vücuttaki yağların yakılmasına iyi gelir. Onbeş gün kullanıp ara verin. Sonra aynı kürü limon lavanta olarak onbeş gün uygulayın. Fazla hareket edemeyenlerin günlük bir bardak taze domates suyu içerlerse göbek yağı ve bel bölgesindeki yağları eritecektir. Bir ay uygulayın ve bir hafta ara verin sonra tekrar bir ay daha içebilirsiniz. Yaz aylarında, sera olmayan, tarla domatesini kullanmalısınız. Domatesin ayrıca kalp etrafındaki yağları da eritmesi onu muazzam kılmaktadır. Domates suyu erkeklerde testislerde oluşabilecek kanseri de önler. Domates suyunu öğleden sonra  içebilisiniz


Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel’in youtube kanalında anlattığı yoğurt diyetini yapabilirsiniz.  Uygulaması kolay ve düzenli olarak yapabileceğiniz bir kürdür. Uygun büyüklükte bir kaseye: 6 yemek kaşığı yoğurt ve içine iki tatlı kaşığı yulaf ezmesi, çok az miktarda toz zencefil, bir tatlı kaşığı çörek otu, bir tatlı kaşığı da toz tarçın ekleyip karıştırın. Bunu akşam yemeği olarak yerken yanında salata tüketebilirsiniz. Bunu bir hafta da ya da bir ayda yapabilirsiniz. Bunun yanında günlük bir saat yürüyün. Yoğurdunuzu evde yaparsanız iyi olur. Suyu da fazlaca tüketmelisiniz. Günlük yetmiş kilo üstü olanlar 4-5 litre, 70 kilo aşağısı olanlar 2-3 litre su tüketmelidir (Ayşe Tuğba Şengen Diyetisyen)


  Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlundan TRT’de seyrettiğim bir programda verdiği Tilya kürünün yapılışı: kaynayan 500 ml klorsuz suya bir tutam ıhlamur, 6 adet kuşburnu çatlatılarak içine atılır. Beş dakika kaynamaya bırakılır. Beşinci dakikada altınotundan bir tutam ama çok az bir tutam  eklenerek dört dakika daha kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve bir bardağı sabah aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce, bir bardakta akşam yemeğinden yarım saat önce içilir. Bir tatlı kaşığı da keten tohumu yağı da yardımcı ürün ve toksin atıcı olarak akşam yemeğinden sonra alınır. Bütün bu kürleri kullanmadan önce doktorunuza danışın. Çünkü başka rahatsızlığınız varsa bu yüzden danışmanızda fayda görüyorum.       
        

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »