Pembe Engel: Çocuk Kaçırmaya son!

İbrahim Öztürk



Televizyon programlarında ve gazete haberlerinde zaman, zaman çocuk kaçırma haberleriyle karşılaşmaktayız. Bir yerde toplumun kanayan yarası olan bu durumun hastanelerde gerçekleştiğini biliyoruz. Türkiye’nin tüm bölgelerinde karşılaşılan bu duruma karşı, Çanakkale Mehmet Akif Hastanesinden çözüm, pembe engel: çocuk kaçırmaya son! Yeni doğan bebeklerin kaçırılmasına karşı geliştirilen çipli sistemin adı: Pembe kod takip sistemidir.

 Pembe kod takip sistemi Çanakkale Mehmet Akif Hastanesinde uygulamaya konulmuş ve bebek kaçırma, bebek karışmasına karşı düşünülerek geliştirilen sistem aileleri rahatlatacak gibi görünüyor. Sistemin çalışma prensibinde bebeklerin üzerine yerleştirilen çip sayesinde, bebek klinik dışına çıktığı an sensörler devreye girerek alarm çalmaya başlıyor. Güvenlik güçlerine giden pembe kod alarmıyla, güvenlik güçleri alarm çalan servise yönlendiriliyorlar.

Bebek doğduğunda üzerine yerleştirilen çiple beraber sistem hemen aktive olmaktadır. Söz konusu uygulama ile ilgili Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Ufuk Tali şunları söylemiştir:”Bu uygulama sayesinde bir bebek dramı yaşanmayacaktır.  Bebeklerimiz bu sistemle, en son teknolojiyle korunmaktadır. Aktive olduktan sonra da bebek için güvenli bir alan belirleniyor. Bebek habersiz olarak klinik dışına çıkarıldığında alarm devreye giriyor. Güvenlik personelimize gelen pembe kod alarmı sonrasında kliniğin bütün kapıları kapatılıyor ve bütün güvenlik birimleri derhal pembe kod alarmının verildiği bölgeye intikal ediyorlar. Böylece bebeğin habersiz şekilde, hastane dışına çıkarılması engellenmiş oluyor. Bu sistem ile annelerimiz ve bebekleri ve kendileri daha güvende hissedecekler. Hedefimiz bebeklerin kendi öz ailelerinin yanında büyümesi ve annelerin ağlamamasıdır” dedi.

Bu sisteme pembe engel: çocuk kaçırmaya son diyebiliriz. Türkiye’nin bir gerçeği olan çocuk kaçırma olaylarının önüne geçebilecek olan pembe kod takip sisteminin Türkiye’deki tüm hastanelere tavsiye ediyoruz. Aileler ağlamasın.                  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »