ASELSAN Lazer Savunma Sistemi

Hamza Aslan



ASELSAN Lazer Savunma Sistemi 


30 Nisan 2019’da İstanbul'da düzenlenecek olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında görücüye çıkacak olan ASELSAN Lazer Savunma Sistemi, uzak düşman hedeflerini tam isabetle vurabilecek şekilde olmasıyla ve teknolojisiyle göz dolduruyor. ASELSAN Lazer Savunma Sistemi yapılan başarılı testlerin ardından seri üretim aşamasında bulunmaktadır. Kaynak olarak göstereceğimiz TRT HABER’e kapılarını açan ASELSAN, Lazer savunma sisteminin üretiminin yapıldığı tesislerde, sistem hakkında bilgi verdi. 




Konu hakkında ASELSAN Tasarım Direktörü Birol Erentürk, yerli lazer savunma sisteminin yapılan testlerde en dayanıklı metallerden birisi olan çeliği birkaç saniyede eritip kesebildiğini söylemiştir. Bu şekilde araç içindeki patlayıcılar, araç kesilerek ortaya çıkartılabiliyor. ASELSAN Lazer sisteminin yetenek ve kabiliyetleri bu kadarla sınırlı kalmıyor. Sistem görüş engelleyici hedefleri kolayca aşması, havadan yapılan saldırılara karşı koruma sağlaması özellikleri arasında sayılabilir. Düşman tarafından İnsansız hava araçları ile yapılan keşif ve gözetleme faaliyeti yapıyor ise lazer savunma sistemi kamerayı etkisiz hale getirmektedir. Bu faaliyette kullanılan insansız hava aracı bomba yüklüyse o patlayıcıları da anında imha edebiliyor. 




ASELSAN Tasarım direktörü Birol Erentürk, “ Sistemi, hareket halindeki bir araçtan hareket halindeki hedefi imha edecek şekilde tasarladık. Gece ve gündüz kullanılabiliyor. Herhangi bir kullanım farkı yok. Üzerinde termal ve gündüz kameraları ile hedefe nişanı sağlıyor” dedi. 30 Nisanda İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Savunma sanayiinde görücüye çıkacak olan ASELSAN Lazer savunma sistemi testlerdeki başarılı performansıyla dikkatleri çekmektedir.   


Kaynak: TRT Haber              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »