Saç Ekiminde Yeni Yöntem: Fiber Fue
Saç dökülmesi günümüzde pek çok insan için sıkıntı olmaktadır. Bunun çözümü saç ekiminde aransa da sonucu bazen üzücü olabilmektedir. Ekimi yapılan saçların dökülme oranının fazla olması gibi durumlar problem olabiliyor. Saç ekim uzmanı İsmail Zengin İhlas Haber Ajansına yaptığı açıklamalarda saç ekiminde yeni yöntem Fiber Fue’yi anlattı:” Saçların yıkanması uzatılarak hastalar diğer yöntemlere göre daha kalıcı, daha hızlı sonuçlar alıyor. Bu işlemin diğer saç ekimi yöntemlerine göre avantajı ise 12’nci günün sonunda saçların değil kafa derisinde oluşan kabukların dökülmesidir. Yıkama yapılmayan yöntemi sayesinde hastalar klasik Fue yöntemine göre çok daha sağlıklı bir süreç geçiriyorlar. Fiber Fue yönteminde saç yıkaması hasta durumuna göre 10-12 gün sonra yapılır bunun nedeni eklenen köklerin daha sağlıklı tutunmasını sağlamaktadır.
Diğer saç ekim firmaları klasik fue yöntemi ile saç ekiminden 3 gün sonra yıkama yapmaktadır. Bu yıkama sonucunda deri iyileşmeden yeniden ıslanır ve yaranın iyileşmeye adapte olması gecikir. Bu yıkama hastanın konforunu düşünerek yapılsa da ekilen saçların deriye tutunma sürecini uzatır.” Dedi.
Saç ekiminde yeni yöntem Fiber Fue sayesinde, saç ekim operasyonundan çıkan hastalarda, hiç operasyon yapılmamış gibi rahat hissettirir. Saç ekim uzmanı İsmail Zengin bu konforun nedenini şöyle açıkladı:” Saç derisine iğne ucu değmeden yapılan bu saç ekimi klasik Fue yönteminden farklı olarak basınçlı anestezi uygulanarak yapılıyor. Hızlı ve çabuk süreç veren bu yöntemin sağladığı konfor nedeniyle hastalar tarafından çok tercih ediliyor. Saç ekim işleminin en klasik yöntemi olan Fue yönteminden saçlar 6 yada 7’lik punchlar ile 1 yada 2 kök olarak alınırken, Fiber Fue yönteminde 1.10 ya da 1.20’lik punchlar ile aynı anda 4 yada 5 kök saç alınabiliyor” diye ifade etmiştir.
Saç ekiminde Fiber Fue yöntemi kullanılırken iğnesiz anestezi avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemde zümrüt ve safir uçlu ekipmanlar kullanılarak kanal açılması, hiçbir yara ve kesik izi bırakmaması da sistemin artıları arasındadır. Bu en önemli avantajı açıklayan Zengin,” Klasik Fue yönteminde dokular alındıktan sonra izotonik denilen serumda bekletiliyor. Fiber Fue yönteminde ise kökler, alım işleminden sonra özel solüsyonda bekletiliyor. Bu solüsyon, organ naklinde kullanılan bir çözelti ve cilt yapıştırmalarında kullanılan bir sıvı birleştirilerek yapılıyor. Böylece saçlar doku canlılığını ve kendi yapısını korurken daha hızlı ve çabuk saç derisine tutunuyor” demiştir. Fiber Feu yöntemi ile saç ektirenlerin, bu yöntemle ilgili geri dönüşümleri oldukça pozitif yönde olduğu görülmekte olup önümüzdeki süreçte en çok tercih edilen yöntem olacak gibi görünüyor.
Kaynak: İHA, Türkiye Gazetesi / Sağlık
Kod ÇeviriciKod Çevirici EmojilerEmojiler