B17 Vitamininin Faydaları Nelerdir? B 17 Vitamin Eksikliği

Yıldız Eryıldız



Vitaminler insan vücudunda hayati öneme sahip olduğundan yaşamsal olayları düzenler. Örnek verecek olursak K vitamini eksikliğinde kan pıhtılaşması damar dışında olmadığından burun kanamaları olarak ortaya çıkar. Burun kanaması olanlarda yapılan tahlillerde tespit edilen K vitamini eksikliğinden dolayı K vitamini takviyesi ve ona göre beslenme programı verildiği bilinmektedir. A, B, C, D, K vitaminleri ilk akla gelmekle beraber B vitaminlerini sınıflandırırsak; B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminlerini ilk sırada sayarız. Ancak bu gruba B17 vitaminini de dahil etmek gerekir. B17 vitamininin faydaları nelerdir? B17 vitamin eksikliği olursa etkilerini hiç düşündünüz mü?

B17 vitamini eksikliğinde, vücutta olan belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz;

. Diş eti iltihabı

. Vücut direncinde yaşanan azalma

. Yüksek tansiyon

. Kanser, ağrı, yorgunluk, halsizlik

. Vücutta dolaşan iltihaplar

. Eklemlerde inflamasyon

. Anemi, iştahsızlık

B17 vitaminin eksikliğinde insan vücudunda oluşan hastalık ve sağlık sorunlarının olmaması için doğru beslenme ve B17 vitaminin olduğu besinleri tüketmek gerekiyor. 1830’lu yıllarda Antonie Boutron Charlard ve pierre Robiquet tarafından acı badem ağacının tohumlarından izole edilmiştir. B17’nin bulunduğu meyve ve sebzeler şunlardır: çilek, kiraz, elma  çekirdeği, erik, kayısı çekirdeği, armut, yabani böğürtlen, ahududu, kabak çekirdeği, tere, ayva, mürver, yabani, Frenk üzümü, kızılcık, altın çilek, kuru fasulye, bakla, nohut, mercimek, böğürtlen, karabuğday, kuş üzümü, kaju, kepekli tahıllar, mısır, su teresi, keten tohumu, ıspanak börülce havuç ceviz sayabiliriz, b17'nin en çok bulunduğu besin ise acı bademdir.

B17 vitamininin faydalarını yukarıda yazılan besinlerden alındığında etkileri şu şekilde olmaktadır; kan basıncını düşürür, dolayısıyla yüksek tansiyon düşecektir. Kan basıncı üzerine olan etkisinin daha iyi olması için C vitamini ile birlikte alınmalıdır. Başka bir özellik ise ağrı kesici özelliği olmasıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Sosyal medyada bununla ilgili bazı paylaşımlarda olduğu gibi en önemlisi de kanserli hücrelerin iyileşmesini sağladığı, bu konuda yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.  Anlamsız gelebilir ama siz, siz olun B17’ siz kalmayın, acı badem tüketmeyi unutmayın. Sağlıcakla kalın.

Kaynak: TGRT HABER                 

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »