Bomba İmha Robotu ERTUĞRUL

İbrahim Öztürk




Bomba İmha Robotu ERTUĞRUL


Türk Savunma ve Elektronik Sanayiisinin devi ASELSAN tarafından yerli bomba imha robotu ERTUĞRUL göreve başladı. ASELSAN’ın Mikroelektronik Güdüm ve Elektrooptik grubu bomba imha robotunu geliştirdi ve ilk görev yeri olarakta İstanbul  seçildi. Testleri yapılmış olan ASELSAN bomba imha robotu ERTUĞRUL görünüş olarak minik bir tank görünümüyle beraber -20 derece ile + 69 derece sıcaklıkta çalışabiliyor. Çalışma süresi ise 4 saat iken ağırlığı 85 kilogramdır. 30 cm derinliği olan su birikintilerini ve çukuru geçebiliyor. 




ASELSAN bomba imha robotu ERTUĞRUL’un üzerinde yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde şüpheli paketler detaylı incelemeye alınabiliyor. Yapılan incelemeden sonra gerekli müdahale yapılıyor. Müdahale için robot üzerinde monteli robotik kol mevcut, robotik kol ile 2 metre uzaktaki cisimler tutularak hareket ettirilebiliyor. 




Bölgemizde ve ülkemizde yaşanan bombalı saldırılar genellikle can kaybıyla sonuçlanmaktadır. Bombalara yapılacak müdahalede bomba imha robotu kullanılarak imha işlemi sırasında üzücü bir can kaybı yaşanması önlenebilecektir. Daha öncesinde imha işlemlerinde ithal ürünlerle gerçekleştirilen robotik imha artık bundan sonra yerli ve milli imkanlarla yapılan, bomba imha robotu ERTUĞRUL ile yapılacak. Güvenlik güçlerinin envanterine katılan bomba imha robotu kullanımı ve teknolojisiyle güvenlik güçlerinin gücüne güç katacaktır.              

Kaynak: HaberTürk


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »