Sahil Güvenlik için “Sahil Net”

İbrahim Öztürk



Sahil Güvenlik için “Sahil Net” 


Sahil Güvenlik komutanlığına ait yüzer platformlar, sahil istasyonları ve karargahlar arasında ağ destekli olan yetenekli bir alt yapıyı tesis için Savunma Sanayi Başkanlığı ile Onur mühendislik arasında bu kapsamda sözleşme imzalandı. Sahil güvenlik için “Sahil Net “ projesi kapsamında Sahil güvenlik komutanlığına bağlı unsurlar arasında ayrıca karadaki karargahlarla IP tabanlı kablosuz ağlar aracıyla irtibat ve iletişimin güvenli olduğu haberleşme imkan ve kabiliyetine sahip olacaktır. 


Onur mühendislik tarafından kurulacak sistemin özelliği yüksek güvenlikli bir ağ alt yapıya sahip olması, Onur mühendislik tarafından milli olarak geliştirilen bileşenler ile denizde görev yapan botlarda HF/VHF/UHF telsiz, GSM, uydu ve geniş bant kablosuz iletişim modülü (KİM) ile kendi aralarında ve sahil istasyonları ile yüksek güvenlikli, yedekli ve sürdürülebilir bir ağ altyapısı hayata geçirilecek. Bu şekilde sistemin kurulması birden fazla iletişim kanalından oluşacak karma (hibrit) bir ağ mimarisi tamamlanmış olacaktır. Farklı mimaride kurulacak çok alternatifli sistemin tek bir ağ şeklinde yönetimi de yine milli imkanlarla geliştirilen “Akıllı Yönlendirme Birimi” tarafından yapılması avantaj olarak gözükmektedir. 




Botlardaki haberleşme sisteminin entegrasyonuyla Sahil Güvenlik Komutanlığına ait platformların denizde görev yaparken kesintisiz bir şekilde ana karayla bağlantılarını, sayısal ses, görüntü ve veri transferi olarak yapmak mümkün olacaktır. “Sahil Net” projesiyle Sahil Güvenlik Komutanlığı, İç işleri bakanlığı ve Deniz kuvvetleri Komutanlığı ile icra edeceği her türlü faaliyetlerde, daha yüksek güvenlikte, daha yüksek hızlarda ve alternatif iletişim kanalları sayesinde en iyi haberleşme sağlanacaktır. 


Kaynak: AA, TRT Haber              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »