En hafif Mayın Dedektörü OZAN



En hafif Mayın Dedektörü OZAN 


Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kocaeli Gebze’de bulunan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojileri Araştırma Merkezini (BİLGEM) ziyaret ederek, savunma sanayi alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Güvenlik birimlerinin ihtiyacı kapsamında tamamen yerli tasarım ve dünyanın en hafif mayın dedektörü OZAN’ın denemesini yaptı. Yüzde yüz yerli ve özgün tasarım olan OZAN güvenlik birimlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak yapıldı. 




Teknik özellikleriyle; kompakt yapısı, 1 kilo 480 gram olan ağırlığı ile düşük taşıma ağırlığından dolayı alanında dünyanın en hafif mayın dedektörü OZAN taşıma kolaylığıyla dikkat çekiyor. Sistemin en büyük özelliklerinden birisi de yanlış alarm oranının en aza indirgenmesidir. Hedef tespitinde üç farklı uyarı olanağı sunuyor. Mayın dedektörü operatörüne hedef tespitinde sesli, görsel ve titreşimli olarak uyarıda bulunuyor. Görsel hedef tespitinde, sistem üzerinde bulunan LCD ekran ile tespiti yapılan metalin yoğunluğu kolaylıkla gözlenebilmektedir. 


Harekat ve uzun intikallerde sağladığı taşıma kolaylığı mayın dedektörünü kullanışlı kılmaktadır. Katlanabilir metal mayın dedektörü OZAN’ın ilk teslimatı gerekli test ve kabul faaliyetlerinden sonra gerçekleştirilecektir. Yanlış alarm oranının en aza indirilmesi ve hedef tespitinin çok alternatifli olması, katlanabilirliği, dünyanın en hafif mayın dedektörü OZAN’ın güvenlik güçlerinin envanterine girmesiyle, mayın arama ve tarama işleminde avantaj sağlayacaktır.


Kaynak: Türkiye Gazetesi             

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »