ASELSAN Tekno Macera Projesi

Hamza Aslan



ASELSAN Tekno Macera Projesi


Makalenin başlığından da anlaşılacağı üzere bu projenin amacı çocukları teknoloji ve bilim ile buluşturarak hem eğlenecekleri, hem de kendilerini geliştirebilecekleri bir maceraya davet var. Savunma Sanayi Başkanlığı bünyesinde kurulan ASELSAN Tekno Macera, çocukları çekirdekten yetiştirme deyimine uygun olarak geleceğin yerli ve milli teknolojisinin temellerini atmak için bir uygulama geliştirdi. 



ASELSAN Tekno Macera nedir? Sorusunun cevabı: ücretsiz dijital eğitim platformu, 6-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlanmış, ayrıca da çocuklar tarafından ilgiyle takip edilen bir platform olmuştur. Bu dijital eğitim platformunda eğitim içerikli oyunlar ve animasyonlar bulunuyor. Bu proje için hazırlanan web sitesinde bilim ve teknoloji dünyası yakından tanıtmak amaçlanırken, bu platformda çocuklar için Robotik sistemler ve kodlama öğren, Uzay ve hava araçları hakkında bilgi sahibi ol ve mühendislik dallarını keşfet gibi bir çok alana yapılan yönlendirmeler bulunmaktadır. 



Tekno macera ile beraber çocuklar kendini geliştirirken, yeni fikirler ortaya atıp merak ettikleri her şeyi öğrenebiliyor. Öğrenme işlemi eğlenceli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Tekno Macera haftalık olarak youtube kanalından yayınlayacağı animasyon videoları ASEL, Eda, Mete ile çocukların bir hayli ilgisini çekeceğe benziyor. İnternet sitesi ve mobil uygulama ile meraklılar 3D deneyimi, Robotik Kodlama, Robotlarla Futbola kadar uzanan bir sürü bilginin pekişmesi   sağlanırken, farklı alış veriş merkezlerinde düzenlenecek etkinliklerde çocuklara interaktif uygulamalarla eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Geleceğimiz olan çocuklarımızla milli ve yerli teknolojiyi gerçekleştirmek için ASELSAN Tekno Macera projesini önemli buluyoruz.  https://www.teknomacera.com/ sitesini çocuklarınızla beraber ziyaret etmeye davet ediyoruz.


Kaynak: TRT Haber/ Nurya Yardımcı           


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »