“Bir Oyuncak da Sen Ver”

Hamza Aslan



“Bir Oyuncak da Sen Ver”


Kars’ta yaklaşık olarak 9 ay önce Tamer Güneş ve bir grup gönüllü arkadaşlarıyla başlayan sosyal sorumluluk hareketi “ Bir oyuncak da sen ver “ meyvelerini vermeye, hedefine ulaşmaya başladı. “Bir oyuncak da sen ver” ismi altında açtıkları sosyal medya hesabıyla takipçilerin gönderdikleri oyuncaklarla hafta içi çevreden topladıkları oyuncakları, Valilik ve muhtarlardan ve ailelerden aldıkları izin sonrasında araçlarıyla köylere gidip oyuncak dağıtıyorlar. Taner Güneş, oyuncak dağıtarak çocukların mutluluğunu görmenin onları mutlu ettiğini söyledi. Oyuncak dağıtımı sırasında çocuklara nasihatlerde bulunduklarını da söyleyen Güneş,” Çocukların mutluluklarına ortak olmak için, çocukları oyuncaklarla buluşturmak ve oyuncaksız çocuk bırakmamak için çalışıyoruz. ‘Bir oyuncak da sen ver’ ekibi olarak Kars’ın 382 köyüne oyuncak dağıtmayı hedefledik kısmet olursa minik kardeşlerimizin hepsini oyuncaklarla buluşturacağız” dedi. 


Sosyal medya aracılığıyla başlayan bu hayırlı işin aslında amacı “çocuk gülerse dünya güler” olduğunu söyleyen Güneş, “ Kampanyamıza ciddi anlamda destek var. Takipçilerimizden çok destek geliyor, bu güzellikler ve mutluluklar onlar sayesinde oluyor. Çocuk gülerse dünya güler. ‘Oyuncaksız çocuk kalmasın’ sloganıyla oyuncak dağıtmaya devam ediyoruz. Çocuklara oyuncak verirken öğütler veriyoruz, yabancı insanların yanına asla gitmemeleri, anne ve babalarının sözlerini dinlemeleri, onlardan izin almadan dışarı çıkmamaları, kitap okumaları gibi tavsiyelerde bulunuyoruz”  diye yapılan faaliyetlerini anlattı. 




“Çocuk Gülerse dünya güler” cümlesi yapılan sosyal sorumluluğu tamamen anlatmakta, oyuncak dağıtımından faydalanan çocuklardan Şuheda Uluğ, bu güzel oyuncaklara çok sevindiklerini mutlu olduklarını anlattı. Çocukların dünyasında oyuncak çok önemli bir araç, bu proje sayesinde çocuklar mutlu edilirken, verilen nasihatler, yapılan yönlendirmeler, kitap okuma tavsiyeleri, tanımadıkları yabancı insanlardan uzak durmaları, izin almadan dışarı çıkmamaları çok yerinde tavsiyeler olmuş, Tamer Güneş ve gönüllü arkadaşlarını tebrik ediyor ve herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Çocuk gülerse dünya güler. 


Kaynak: AA, TRT Haber          




Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »