Zeka Gücü Projesi 30 bin Öğrenciye Ulaştı

İbrahim Öztürk



Zeka Gücü Projesi 30 bin Öğrenciye Ulaştı


Turkcell Zeka gücü projesi başlayalı üç yıl olurken, bu süreçte 30 bin öğrenciye ulaştı. Şimdilerde zeka gücü projesinin yeni adresi Şanlıurfa Haliliye BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri)  oldu. Bu topraklarda yaşamış, robotik bilimin kurucusu olan El Cezeri’nin mirasına sahip çıkacak olan gençler bu proje sayesinde geleceği yazacaklar. Zeka gücü projesi kapsamında online eğitim içeriklerinin tamamına öğrenciler ulaşabilecek. Zeka gücü projesi mobil uygulaması ise eğitimin her yerde kesintisiz devamını amaçlıyor.


 Zeka gücü projesinde eğitimde, Turkcell Robotik ve Programlama Kiti kullanılırken, proje ile beraber yakın zamanda; yapay zeka, ses ve görüntü işleme, makine öğrenme, derin öğrenme, sürdürülebilir yaşam kapsamında akıllı tarım ve hayvancılık teknolojileri gibi konularda eğitimlere, hem mobilden hem de web sayfasından erişim sağlanabilecek.


Şanlıurfa’da 5 yeni zeka gücü projesi kapsamında sınıf açacaklarını söyleyen Turkcell Pazarlama Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş, “ Bu güne kadar 6 bin öğrenci yüz yüze, 187 bin saati aşkın eğitim aldı. Çocuklarımızın yüzde 95’i aldıkları eğitimden memnun.  Zeka  gücü sınıflarıyla hedefimiz üç yılda 50 bin 6 yılda 100 bin çocuğumuza ulaşmak. Ancak uygulama ve internet sitesiyle yüz binlerce çocuğumuza ulaşabileceğimiz. Web sitemizde kodlama, drone eğitimleri de verilecek. Bunun için öğrencilerin eğitimlere her an ulaşabilmeleri Zeka gücü mobil uygulamasını geliştirdik ve bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Son olarak eğitim içerikleri www.zekagucu.com.tr adresinden ve mobil uygulama üzerinden tüm öğrencilerimizin erişimine açık olacak” dedi.


Türkiye’deki tüm öğrencilerin faydalanabileceği Aurdino, Scratch, Uzay Bilimleri, Robotik ve App İnventor ile ile mobil uygulama geliştirme gibi eğitimler, üç boyutlu yazıcılardan maker kitlere kadar birçok ürünün yer aldığı laboratuvarlarda verilen yüz yüze eğitimlerin yanında online eğitim destekleri de çok önemli olmaktadır. Yapay zeka, robotik kodlama gibi eğitimlerle gençlerimiz zeka gücü projesi ile geleceğimizi yazacak. 


Kaynak: Türkiye Gazetesi /Teknoloji     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »