Türkiye’nin Fizik Olimpiyat Takımı Birinci


Hamza Aslan

Türkiye’nin fizik olimpiyat takımı, 35 ülke’nin katıldığı Avrupa Fizik Olimpiyatları’nda 3 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak Avrupa birincisi olduğunu TÜBİTAK Twitter hesabından duyurdu. Yapılan açıklamada Türk Fizik Olimpiyat Takımı, her yıl gerçekleşen Avrupa Fizik Olimpiyatlarına elde ettiği rekor başarı ile damgasını vurdu. Avrupa Fizik Olimpiyatlarının organizasyonu Letonya’nın başkenti Riga’da 31 Mayıs- 4 haziran tarihleri arasında yapıldı. 
Türk Fizik Takımında Türkiye’yi temsil eden Yunus Emre Parmaksız, Alkın Kaz ve Abdurrahman Hadi Ertürk altın madalya, Kutay Akın ve Bayram Alp Şahin gümüş madalya kazandılar. Yarışmaya katılan Türk Fizik Takımı toplamda topladıkları 136,5 puanla birinci sırayı aldılar. Türkiye’yi 117,8 puanla Estonya takip ederken üçüncü sırayı da 112,3 puanla Slovenya aldılar. Dördüncü 107,4 puanla Bulgaristan ve 106,9 ile puan ile de Singapur izledi.

Takım olarak kazanılan bu başarıdan sonra Sanayi ve Teknoloji bakanı Musatafa Varank da Türk Fizik Olimpiyat Takımını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Paylaşım #Milli TeknolojiHamlesi Hastag’ı ile yapıldı. Bakan Varank: “ Bizlere bu başarıyı ve gururu yaşatan öğrencilerimize müteşekkiriz. Türkiye’nin bilimsel ve teknoloji tabanlı işlerde müthiş potansiyelini bilim aşığı gençlerimizle hayata geçireceğiz” dedi

Türkiye Fizik Takımı, Avrupa Fizik Olimpiyatlarından sonra 7-15 Temmuz’da İsrail’de gerçekleşecek olan Uluslararası Fizik Olimpiyatlarında da yarışarak Türkiye’yi temsil edecekler. Avrupa Fizik Olimpiyatları her yıl başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından lise öğrencilerinin katılımıyla organize ediliyor. Yarışmanın konsepti deneysel ve teorik olmak üzere iki turdan oluşan sınavlardan oluşmaktadır. Ülkemizin genç yetenekleri katıldıkları yarışmalarda millet olarak bizi gururlandırıyor. Temmuz ayında yapılacak yarışmalarda onlara başarılar diliyoruz. 
Kaynak: AA, TRT Haber             

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »