Lise Öğrencisinden İnsansız Mini Tank

İbrahim Öztürk



Lise Öğrencisinden İnsansız Mini Tank


Van, Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Soner Kaya  tarafından iki öğretmeninin de danışmanlığında insansız mini tank yapıldı. Lise öğrencisinden insansız mini tankın yapılması ise 2016 yılında bomba imhası sırasında polis memurunun şehit olmasının ardından bomba imha edebilen insansız mini tank üretmeye karar vermiş.  Danışman öğretmenleri Serhat Bozan ve Mehmet Halit Erdoğan’dan aldığı destekle Soner Kaya yaptığı insansız mini tank ile TÜBİTAK 4006 Bilim fuarına katıldı. Yaptığı İnsansız Tank hakkında bilgiler verdi. CNC tezgahlarında imalatının yapıldığı mini tank, cep telefonlarından da kontrol edilebilmektedir. 


Polis memurunun bomba imhası sırasında şehit olmasından sonra insansız mini tankın yapımına karar veren Soner Kaya bomba tespiti ve imhasında kullanılmak amaçlandığını söyledi. İnsansız mini tank projesinde danışman öğretmenlerinden Serhat Bozan, mini tankın tamamen yerli ve eldeki imkanlarla üretildiğini ve yakın bir zamanda GPRS sistemiyle güncellemeyi planladıklarını ifade etmiştir. 


Van Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Aydın projeye destek vererek şunları söylemiştir:” Makine ve teknoloji alanında endüstriyel otomasyon alanımızın ortaklaşa geliştirdikleri insansız tank aracıdır. Geçtiğimiz yıllarda kentimizde bomba imhası sırasında polisler şehit oldu. Öğretmen ve öğrencilerimiz teknolojiyi geliştirerek güvenlik görevlilerinin şehit olmaması için bu tankı geliştirdiler. Ve şu an ateşlenebilen ve otonom uzaktan kumandayla hareket edebilen bu insansız tankımız için önümüzdeki yıl öğrencilerimiz kamera da takarak hem bomba tespitini yapacak hem de bomba imhasını gerçekleştirebilecek bir araca dönüştürecekler.” Bu güzel çalışmayı yapan Soner Kaya’yı ve danışman öğretmenleri Serhat Bozan ile Mehmet Halit Erdoğan’ı tebrik ederek bu çalışmaları yapan gençlere destek verilmesi doğru olacaktır. Bu şekilde güzel çalışmaları sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 


Kaynak: DHA (Demirören Haber Ajansı)           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »