“Karakod: Karamanlı Kodluyor” Projesi

İbrahim Öztürk



“Karakod: Karamanlı Kodluyor” Projesi 


Burdur’un Karamanlı ilçesinde bulunan Halk eğitim merkezine hayırseverlerin desteği ile Robotik kodlama atölyesi yaptırıldı. Karamanlı Kaymakamlığı  ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan “Karakod: Karamanlı Kodluyor” projesi kapsamında açılış yapıldı. Robotik kodlama atölyesi Halk eğitim Merkez binasında 142 bin maliyetle ile hayırseverlerin desteğiyle kurulum sağlandı. Robotik kodlama atölyesinin açılışına Burdur Valisi Hasan Şıldak katılırken, öğretmenlerin sunumunu dinledi ve öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi. 


Burdur’da hedeflerinin, her ilçede en az bir tane modern eğitim hizmeti veren bir atölyenin olmasını istediklerini söyleyen Şıldak, “ Bunun için çaba gösteriyoruz. Karamanlı’da böyle bir açılışta bulunmak anlamlı. Çünkü çok başarılı okullarımız var burada. Ümit ediyoruz ki bu tür imkanlar verildikçe çocuklarımız, öğretmenlerimiz çok daha iyilerini ortaya koyacaklar ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam edecekler” dedi. 




Öğrencilerin çalışmalarından olan 3D yazıcıdan çıkarttıkları Burdur Valisi Hasan Şıldak’a ait isimliği, Tefenni kaymakamı ve Karamanlı Kaymakam vekili İlker Eker Vali Şıldak’a takdim etti. Karamanlı İlçesinde yapımı tamamlanan Hakan Sevim Fen Lisesi öğrenci yurdunu gezen Vali Şıldak incelemelerde bulundu. Bilime ve eğitime önem veren aziz milletimizin katkılarıyla, geleceğin mesleklerinden olan robotik kodlama ile ilgili böyle bir atölyenin açılmasını ve devlet büyüklerinin desteğini  de önemli buluyoruz. Kodlama eğitiminin çocuk yaşta başlamasıyla geleceğin dahilerini ve yazılımcılarının çıkabileceğini hiç düşündünüz mü? 


Kaynak: AA, TRT Haber              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »