Yarın Yaparım Diyenler Helak Oldular

Hamza Aslan



Yarın Yaparım Diyenler Helak Oldular


Her insan kendisine takdir edilen ömrü, ilahi irade istikametinde, Allahütealanın emirlerini yaparak geçirmekle mükelleftir. Alemlerin efendisi sevgili peygamberimiz “Akıllı kimse (Akıllı Müslüman), kendisini hesaba çekip ölümden sonrası için hazırlık yapan kişidir” buyurmuşlardır.  Yine başka bir hadisi şeriflerinde sevgili peygamberimiz”Yarın yaparım diyenler helak oldular” buyurmuşlar. Akıllı kimse, her şeyi zaman sayesinde zamanı doğru kullanırsa kazanabilir, ama geçen zamanı geri getirmeye de, hiç kimsenin gücü yetmez. Geçen zamanı değerlendirmek, boş geçirmemek önemlidir. Bir hadisi şerifte” iki günü birbirine eşit olan aldanmıştır” buyuruldu.


İnsanoğlu, yaratılış icabı hayatı sever ve ömrünün uzun olmasını ister. Ancak uzun ömür hak yolunda tüketilmiş ise hayırlı olur. Bu konuda sahabe-i kiram peygamber efendimize, “ Ya Resulallah! İnsanların hayırlısı (en iyisi) kimdir? “ diye sordu. Sevgili Peygamberimiz şöyle cevap verdi: “ İnsanların hayırlısı (en iyisi), ömrü uzun olup ameli güzel olandır”  buyurunca yine aynı sahabi “İnsanların şerlisi (en kötüsü) kimdir? “Diye sordu, Peygamber Efendimiz “ Ömrü uzun olup da ameli kötü olandır” buyurmuştur. (Tirmizi)


Prof. Dr. Ramazan Ayvallı Türkiye Gazetesindeki makalesinde:” Yunus Emre’miz yaratılmışı severim yaratandan ötürü ve ‘Bir kez gönül yıktınsa, Bu kıldığın namaz değil/ Yetmiş iki millet dahi, elin yüzün yumaz değil’ demektedir. Bu güzel nasihatleri, tavsiyeleri bilen ve bunlara inanan kimselerin; insanlara sövmek, onları dövmek ve öldürmek; can, mal ve ırzlarına zarar vermek şöyle dursun, onları üzmeyi kalplerini kırmayı bile akıllarından geçirmeyecekleri ortadır. Onun için, anarşi ve terörün, İslamiyetle hiçbir alakası yoktur; olamaz da. Çünkü mukaddes dinimiz olan ‘İSLAM’ kelimesinin kendisinde bile ‘BARIŞ’ manası vardır. 


İslam dini, ahlakı ve medeniyeti, orjinaline uygun olarak, doğru bir surette öğrenilir ve öğretilirse ona uygun yaşanırsa, bütün fertlerin, ailelerin, cemiyetlerin, hatta tüm insanlığın, tarihte olduğu gibi günümüzde de rahat edecekleri, huzur ve sükun içerisinde, emniyet ve asayiş üzere yaşayacakları; terör ve anarşinin biteceği rahatlıkla söylenebilir.” (Ramazan Ayvallı/ Türkiye Gazetesi)                           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »