Baba ile Oğulun Hayat Koşusu




Baba ile Oğulun Hayat Koşusu 


İzmir’in Kemalpaşa İlçesinde yaşayan Gökhan Güneri’nin 14 yıl önce dünyaya gelen oğluna doğum sonrası akciğer ve sindirim sistemini etkileyen “Kistik Fibrozis” hastalığı teşhisi kondu. Doktorların oğlunun hastalığının tedavisi olmadığını ama akciğerlerinin çalışması için oğlunun spor yapması gerektiğini söylemesiyle, Gökhan Güneri tüm hayatını evladına göre şekillendirdi. Tüm hayatını oğluna göre şekillendiren baba ile oğulun hayat koşusu bundan sonra başladı. Öncelikle doğa yürüyüşleri ile başlayan hayat koşusu, sonra yerini koşuya bıraktı.


Baba ile beraber oğlu Fatih Güneri dokuz yıl önce başladıkları ve günde 2 kilometre olarak yaptıkları koşuyu 15 kilometreye çıkardılar. “Kistik Fibrozis” hastalığı sebebiyle koşmaya başladıktan sonra, hastalık hakkında bilgilerde almaya başlayan, baba Gökhan Güner oğluna örnek olmak amacıyla spora başladığını anlatırken:” Fatih ilk zamanlarda koşmak istemedi ama artık severek spor yapıyor. Oğlumun metabolizması çok güçlü değil ve hayatta kalması için koşması gerekiyor. Oğlum yorulduğu zaman elinden tutup, ‘hadi babacığım, ben yanındayım, koşmamız gerekiyor, çünkü tedaviyle ilgili elimizde hiçbir şey yok, sadece koşacağız’ diyorum” 




Yakın çevresinin “yeter artık sabahtan akşama kadar nereye koşacaksın” dediğini hatırlatan Güneri, “ Yorucu ama çok özel bir amacım var. Yorgunluk beni hiç etkilemiyor. Koşarken düşündüğüm tek şey çocuğumun ve çocuklarımızın sağlıklarına kavuşması. Oğlum sayesinde Türkiye’nin önde gelen maratoncuları arasında da yer almaya başladım. Yağmur çamur demeden günde 15 kilometre, yılda ise yaklaşık 5 bin kilometre koşuyoruz” dedi .



 Babasının  kendisi için çok fedakarlık yaptığını, beraber maratonlara katıldığını ve her zaman babasını örnek aldığını söyleyen Fatih Güneri, “ Babamla gurur duyuyorum” dedi. “Babalar gününün” kutlandığı bu günlerde, fedakar bir babanın, babaların evlatları için her türlü fedakarlığı yapacağını gösteriyor. Baba ile oğulun hayat koşusunu bu anlamlı günde paylaşmak istedim. Tüm fedakar babaların ve babalarımızın “babalar günü” kutlu olsun. 


Kaynak: AA, TRT Haber                  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »