Bulaşıcı Hastalıklar “İzci” ile Takip Ediliyor




Bulaşıcı Hastalıklar “İzci” ile Takip Ediliyor


Sağlık bakanlığı Türkiye genelinde kurduğu sistemle bulaşıcı hastalıkları yakından takip ediyor. Bulaşıcı hastalıklar için kurduğu sistem” İzci” ile 81 ilde tespit edilen bulaşıcı hastalıklar yapılan kayıt ile beraber sisteme düşüyor, gerekiyorsa hastalığa anında müdahaleyi öngörüyor. E- Nabız uygulaması, Pembe Kod Takip sistemi gibi bir sürü faydalı uygulamadan birisi olan “izci” sisteminin özelliği, gıda, su, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar, biyolojik saldırılar sisteme kayıt sonrası hastalıklarda artış durumunda sistem alarm veriyor, anında müdahale ediliyor. 


Sistem ile ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı Dr. Ali Göktepe, “ Bulaşıcı hastalık tanısı konulduğunda bir bildirim bulaşıcı hastalık olarak sisteme giriş yaptığında aynı anda “İzci” ye düşüyor. Hastaneye acil servislere gelen vatandaşların hastalığa ait herhangi bir belirti ve bulgularında yine sistem alarma geçiyor. Bulantı, kusma, karın ağrısı, ateş gibi bir takım sorunlarla kişiler hastaneye başvurduğunda sıra dışı bir artış olduğunda, yine sistem alarma geçiyor” dedi. 




Türkiye sanayiden tarıma, sağlıktan enerjiye dijital dönüşümü sağlıyor. Bulaşıcı hastalıklara karşı “İzci” sistemi, Türkiye’nin alarm sistemi olsa gerek. Sistemden gelecek bildirimlere karşı Halk Acilleri Operasyon Merkezi 7 gün 24 saat aktif. Bulaşıcı hastalıklara karşı “İzci” sistemi geçtiğimiz Şubat ayından itibaren aktif hale getirildi. 


Kaynak: TRT Haber                   
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »